L'extreballador de Securitas acusat de ferir tres persones de l'empresa i un mosso en una imatge extreta de les xarxes socials

L'Audiència de Tarragona dona el vistiplau a l'eutanàsia del pistoler de Securitas

Diu que té dret a morir, i desestima els recursos dels mossos ferits, que ja han anunciat que posaran recurs d'empara al Tribunal Constitucional

Actualitzat

L'Audiència de Tarragona ha donat el vistiplau a l'eutanàsia demanada per l'extreballador de Securitas que va disparar i ferir 4 persones el desembre, i ha desestimat els recursos de les víctimes.

La decisió, que conclou que el dret a morir de l'acusat té prioritat sobre el dret de les víctimes perquè el jutgin, l'han presa aquest dijous al matí els tres jutges de la secció segona de l'Audiència i ja l'han comunicada a les parts.

Gerard Amigó, advocat de Marin Eugen Sabaru, conegut com al pistoler de Securitas, s'ha mostrat molt satisfet de la decisió, que ara té moltes possibilitats de ser definitiva.


Posaran recurs al TC

Intentaran evitar-ho els advocats dels mosso ferit per Sabau, que ja han dit que presentaran recurs d'empara al Tribunal Constitucional, en un últim intent d'aturar l'eutanàsia fins que s'hagi celebrat el judici.

La resolució de l'Audiència no posa cap data a l'eutanàsia, però recorda que ja no es poden posar recursos ordinaris.

L'home vestit de vigilant de seguretat davant d'un cotxe de l'empresa Securitas
Fotografia d'Eugen Sabau amb l'uniforme i un vehicle de l'empresa extreta de les xarxes socials

Eutanàsia al juliol

L'eutanàsia d'Eugen Sabaru s'hauria d'haver portat a terme fa just una setmana, el 28 de juliol, després que la titular del jutjat 5 de Tarragona desestimés els primers recursos de les acusacions.

Però es va frenar una setmana abans, quan l'Audiència de Tarragona va admetre els segons recursos: llavors es va aturar des del mateix jutjat 5, però amb un altre jutge al capdavant.


Dos drets confrontats

Va ser a finals de juny que es va saber que Eugen Sabaru havia demanat que li apliquessin l'eutanàsia, perquè té una lesió medul·lar irreversible i té forts dolors.

Llavors els advocats d'un mosso que va quedar ferit després de rebre un tret de Sabau van oposar-s'hi perquè van considerar que amb l'eutanàsia l'acusat eludia sotmetre's al judici, i la resta d'acusacions s'hi van afegir.

Això va confrontar els dos drets, el de l'acusat a l'eutanàsia i el de les seves víctimes a una resposta efectiva de la justícia d'acord amb els delictes dels quals se l'acusava.

El procediment per aprovar l'eutanàsia establert a la llei aprovada el 2021 va ser força ràpid, cosa que impossibilitava que el judici es pogués celebrar abans de portar-la a terme.

Va ferir a trets quatre persones

Els fets van passar el desembre, quan Sabau va entrar a les oficines de l'empresa de seguretat Securitas a Tarragona i, després de discutir amb els responsables, va disparar i ferir tres persones.

En la fugida va ferir un agent dels Mossos, el van localitzar en una casa abandonada de Riudoms, on es va resistir a ser detingut i va rebre els agents a trets.

Finalment van aconseguir reduir-lo després de disparar-li diverses vegades, trets que li van provocar les ferides medul·lars que l'han deixat impossibilitat.

 

ARXIVAT A:
Eutanàsia
Anar al contingut