L'extreballador de Securitas acusat de ferir tres persones de l'empresa i un mosso en una imatge extreta de les xarxes socials

Frenada l'eutanàsia del pistoler de Securitas de Tarragona pels recursos de les víctimes

Estava prevista per d'aquí una setmana, perquè la petició ja havia superat tots els requisits que marca la llei

RedaccióActualitzat

El jutjat número 5 de Tarragona ha frenat la eutanàsia de l'exvigilant de Securitas fins que es resolguin els recursos que han presentat les seves víctimes, que reclamen que sigui jutjat.

Ho ha fet aquest dimecres amb una interlocutòria adreçada a l'Hospital Penitenciari de Terrassa en què ordena que no es faci l'eutanàsia, que ja havia aprovat la Comissió de Garanties.


Una setmana abans

De fet, estava previst porta-la a terme d'aquí només una setmana, el 28 de juliol, perquè la petició ja havia superat tots els tràmits i procediments establerts en la llei d'eutanàsia.

Els recursos els han posat les tres persones de l'empresa i l'agent dels Mossos que van resultar ferits en el tiroteig protagonitzat per l'exvigilant i en la fugida posterior.

Ara és l'Audiència de Tarragona la que ha de valorar el cas i decidir si manté la suspensió de l'eutanàsia fins que es faci el judici o no.


Té una lesió medul·lar irreversible

L'home, que està en presó preventiva des de fa 7 mesos, va demanar l'eutanàsia al juny perquè té una lesió medul·lar irreversible i forts dolors.

Fa 15 dies el mateix jutjat va rebutjar aturar l'eutanàsia perquè va considerar que segueix un procediment que "no requereix autorització judicial" i queda fora de les seves competències.

Façana de l'edifici on hi ha les oficines de Securitas, el 14 de desembre a Tarragona

Els fets

El tiroteig va passar a mitjans de desembre: l'home, extreballador de l'empresa, va entrar a les oficines de Securitas a Tarragona i, després d'una discussió, va disparar contra tres persones i les va ferir greument.

En la fugida va trobar-se un control dels Mossos i va disparar contra un agent, i finalment el van localitzar en una casa abandonada al terme municipal de Riudoms.

Allà va resistir-se a la policia, i finalment agents del Grup Especial d'Intervenció van detenir-lo després de disparar-li diverses vegades, trets que van provocar-li les lesions irreversibles.

Quin dret té prioritat?

Aquest cas ha posat en confrontació dos drets oposats: el de l'agressor a una mort digna i el de les seves víctimes a una resposta efectiva de la justícia pels seus actes.

Això ho va admetre fa 15 dies la titular del jutjat 5 de Tarragona, però va considerar que el primer té prioritat perquè és el més pròxim "al nucli del dret a la vida", i per això va rebutjar aturar l'eutanàsia.

Es dona la circumstància que fa 15 dies la decisió la va prendre la jutgessa titular d'aquest jutjat, i que ara ho ha fet un altre jutge, que l'ha substituït en aquest període.

Una casa de pagès propera al lloc on l'han trobat, amb vehicles policials davant
Casa abandonada als afores de Riudoms on els Mossos van trobar el pistoler, el 14 de desembre (EFE)

 

ARXIVAT A:
EutanàsiaPolicial
Anar al contingut