A presó l'autor del tiroteig a Tarragona: "No té respecte per la vida humana"

La jutgessa ha decidit privar de llibertat l'home que va ferir quatre persones i que segueix ingressat inconscient al Vall d'Hebron

Ferran Vila CabanasActualitzat

L'autor del tiroteig de dimarts a Tarragona seguirà privat de llibertat. En una interlocutòria, la jutgessa del jutjat d'instrucció número 5 de Tarragona afirma que el presumpte autor del tiroteig té una "absència de respecte per la vida humana" i que, a més, "hi ha el risc que vulgui atemptar novament" contra les víctimes, perquè "és clar que eren el seu objectiu premeditat".

Un cop analitzats els fets i el correu electrònic que va enviar aquell mateix dia, la instructora creu que l'home considera les víctimes com "l'origen de tots els seus mals, per la qual cosa la possibilitat que torni a atemptar contra ells és molt elevada".

Per tot plegat, i per l'alarma social que comporten fets com aquests, en decreta la presó provisional comunicada i sense fiança pels delictes de temptativa d'homicidi, atemptat a l'autoritat i tinença il·lícita d'armes.

 

Ingressat i inconscient

La jutgessa ha pres la decisió tot i que l'home no ha pogut comparèixer davant seu, com seria prescriptiu, perquè segueix ingressat a l'hospital Vall d'Hebron de Barcelona, en estat inconscient. Dimarts mateix els Mossos van confirmar que l'home es trobava en estat crític després dels impactes de bala que havia rebut durant l'intercanvi de trets que hi va haver en la detenció.

un vehicle d'emergències mèdiques al mig d'un camp
Els equips d'emergència es van desplaçar fins a la zona on un testimoni havia vist l'atacant (EFE)

La interlocutòria fixa una nova data perquè el detingut declari davant de la jutgessa: el 20 de desembre a les 9 del matí.

Mentrestant, seguirà complint amb la presó provisional a les instal·lacions de l'hospital on està rebent l'atenció mèdica. El text indica als Mossos que han d'adoptar les mesures de vigilància necessàries per garantir-ne el compliment, i que en cas que rebi l'alta mèdica haurà de ser traslladat al Centre Penitenciari de Mas d'Enric.

Tant el sindicat USPAC -que representa el mosso ferit i s'ha presentat com a acusació particular- com la Fiscalia havien demanat l'ingrés del sospitós a presó provisional.

Tiroteig, fugida i intercanvi de trets amb els Mossos

Aquest dimarts, l'acusat va entrar armat a l'oficina de Securitas de Tarragona i va disparar, amb una arma curta, el gerent, la cap de serveis i un altre treballador que el va intentar frenar. L'home era treballador de l'empresa i estava de baixa mèdica.

La policia va acordonar el carrer on hi ha l'empresa de seguretat (CCMA)

Després va fugir en cotxe i al cap d'un parell d'hores també va ferir de bala, en aquest cas amb una arma llarga, un agent dels Mossos que l'havia interceptat.

Finalment, un testimoni va veure com l'home entrava en un edifici abandonat al terme municipal de Riudoms, on va acabar detingut després d'un intercanvi de trets amb agents del Grup Especial d'Intervenció (GEI).

ARXIVAT A:
JudicialPolicialMossos d'Esquadra
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut