L'extreballador de Securitas acusat de ferir tres persones de l'empresa i un mosso en una imatge extreta de les xarxes socials

La jutge no atura el procés d'eutanàsia del pistoler de l'oficina de Securitas de Tarragona

La defensa del mosso que va quedar ferit recorrerà la decisió de la titular del jutjat, que assegura que no té competències sobre el procés d'eutanàsia iniciat per l'acusat

RedaccióActualitzat

La jutge no interromprà el procés d'eutanàsia del pistoler de Tarragona perquè "no en té competències". L'extreballador de l'empresa Securitas que al desembre va irrompre en unes oficines de l'empresa i va ferir greument tres excompanys i un mosso d'esquadra, compleix presó preventiva i ha engegat el procés de petició d'eutanàsia al·legant que té una lesió medul·lar irreversible.

Ha estat arran de l'oposició de la defensa del mosso ferit, que demanava que abans d'accedir al dret a l'eutanàsia afrontés la seva responsabilitat en un judici, que la titular del jutjat número 5 de Tarragona s'ha pronunciat.

En la resolució, al·lega que el procés d'eutanàsia "no requereix autorització judicial" i que la llei no regula els casos amb persones implicades en processos judicials oberts.

Així, remarca que no pot decidir sobre el procés, i que és a la Comissió de Garantia i Avaluació --formada per metges, infermeres i juristes que són els encarregats d'estudiar totes les peticions d'eutanàsia-- a qui pertoca fer-ho.

La jutge admet que el cas podria suposar un xoc entre dos drets fonamentals: el dret de l'acusat a la integritat física i moral, a la dignitat i a la llibertat i autonomia personals versus el dret de les víctimes a la tutela judicial efectiva i a tenir un judici just.

Però assegura que perquè hi hagués "un conflicte caldria que es tractés de dos drets ponderables" i no ho veu així perquè "el primer té prioritat" en tractar-se del "més proper al nucli del dret a la vida".

La defensa del mosso que va resultar ferit en l'operació i el sindicat policial USPAC ja han anunciat que presentaran recurs a l'Audiència de Tarragona.


Reduït a trets després de ferir quatre persones

El vigilant de seguretat té oberta una causa pels delictes de temptativa d'homicidi, tinença il·lícita d'armes i atemptat contra agents de l'autoritat, i compleix presó preventiva en un centre hospitalari davant la impossibilitat de fer-ho en una presó pel seu estat de salut.

El 12 de desembre, va entrar armat a l'oficina de Securitas de Tarragona, l'empresa on treballava fins que hauria agafat la baixa després d'un canvi en les tasques que li havien assignat. Allà va disparar, amb una arma curta, el gerent, la cap de serveis i un altre treballador que el va intentar frenar.

Després va fugir en cotxe i al cap d'un parell d'hores també va ferir de bala, en aquest cas amb una arma llarga, un agent dels Mossos que l'havia interceptat.

Finalment, es va atrinxerar en un edifici abandonat al terme municipal de Riudoms, on va acabar detingut després d'un intercanvi de trets amb agents del Grup Especial d'Intervenció (GEI) en què va resultar ferit crític.

En l'escorcoll que es va fer posteriorment a casa seva, els Mossos van trobar diverses armes, per a les quals tenia llicència de caça i per a competicions esportives, però no llicència professional.

Anar al contingut