Saragossa

L'Aragó porta als tribunals el decret de sequera de la Generalitat

El govern de l'Aragó ha fet efectives les seves advertències i ha decidit emprendre accions legals contra el decret de sequera de la Generalitat de Catalunya per la via contenciosa administrativa. El vicepresident del govern aragonès, José Ángel Biel, ha afirmat que les mesures previstes "subjectivitzen" el que és sequera o no en un clar "abús de poder". Aplicar ara el decret és una "presa de pèl" perquè amb les últimes pluges i l'increment del cabal dels rius no calen mesures d'emergència com les que preveu.

Actualitzat
En els últims dies, les pluges han deixat en territori català 55 hectòmetres cúbics. Hi ha ara "més aigua a Catalunya que l'any 1999". "La mateixa natura fa inviable el decret", ha dit Biel.

El govern d'Aragó argumenta la seva decisió perquè la Generalitat fixa de forma subjectiva els percentatges d'aigua que han de tenir els embassaments catalans per considerar si es viu una situació excepcional per la sequera.

L'executiu aragonès considera que el decret és una mesura que s'ha d'aplicar en una situació d'emergència i en el context actual no te raó de ser. "S'ha d'aplicar la disposició tercera que estableix que si l'emergència s'acaba, s'ha d'acabar la vigència del decret." Sobre les discrepàncies entre els socis del govern català i els diferents partits, Biel ha assegurat que li sembla "fantàstic" que hi hagi veus crítiques dins de les formacions catalanes.
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut