Barcelona

ICV es referma a derogar el decret del minitransvasament si es mantenen les pluges

El secretari general d'ICV, Jordi Guillot, s'ha refermat aquest dilluns amb el que ja va avançar ahir durant una visita a l'Aplec del Cargol de Lleida. Guillot vol la derogació del decret del minitransvasament de l'Ebre a Barcelona si continua plovent i hi ha prou garanties del subministrament a la capital catalana. Els ecosocialistes demanen al govern que estableixi el llindar de capacitat als embassaments que permeti derogar el decret. La decisió d'Iniciativa ha estat criticada pels socis de govern. Esquerra Republicana considera que ICV s'ha precipitat, i el PSC afirma que el decret de la sequera és més vigent que mai.

Actualitzat

Jordi Guillot ha demanat, en roda de premsa, que no es construeixi la canonada del minitransvasament de l'Ebre a Barcelona si es garanteix el proveïment d'aigua a Barcelona i la seva àrea metropolitana abans que comencin les obres. El dirigent ecosocialista ha demanat al govern que determini els cabals i les condicions per garantir el proveïment de manera que, si s'arriba a aquest escenari, ICV demanarà la derogació del decret "amb totes les seves conseqüències".

Respostes del PSC i ERC

El secretari d'Organització del PSC, Josep Zaragoza, ha afirmat avui que ICV "no qüestiona el decret" sinó que ha manifestat "en públic el que diu el decret de sequera" de la Generalitat. Zaragoza ha assegurat, però, que "continuem en situació d'emergència".

La portaveu d'ERC, Marina Llansana, ha dit que estan disposats a demanar que es "revaluï"el minitransavasament si les pluges d'aquests dies fan innecessàries les mesures excepcionals, però primer vol que siguin els tècnics els qui diguin si hi ha prou aigua per arribar al maig del 2009. Segons Llansana, si es demostra que aquestes precipitacions comporten que els embassaments si situïn per damunt del 40% de la seva capacitat, la situació de crisi i emergència podria finalitzar.

Llansana ha assegurat que el seu partit "demanarà les explicacions que calguin" respecte a la denúncia feta per l'alcalde de Montblanc, Josep Andreu (ERC), sobre el fet que el president del Consorci d'Aigües de Tarragona, Daniel Pi, s'havia compromès a facilitar la requalificació de terrenys aprofitant la construcció de la canonada.

 

 

 

ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut