La Paula, una jove amb coronavirus: "M'ha semblat més lleu que una grip"

La catalana infectada de coronavirus a Milà es troba l'espera de noves proves per acabar la quarantena

RedaccióActualitzat

La Paula és una noia de 20 anys es troba aïllada a casa pel coronavirus i ha explicat el seu cas a Catalunya Ràdio. Parla des de l'anonimat i no vol donar el seu cognom per no atraure l'atenció mediàtica. Va donar positiu després de viatjar a Milà amb la seva família tres dies, actualment no té símptomes i es troba a l'espera de noves proves.

Un cop va arribar de Milà va tenir febre una setmana després de viatjar. No va trucar al trucar al 061 fins que un familiar seu va donar positiu per la malaltia. Ella també va donar positiu al test i ha estat en quarantena des d'aquell moment.

"Vaig fer vida normal fins que un familiar directe va donar positiu".

Els responsables mèdics adverteixen els pacients afectats a l'hora de donar testimonis. No volen crear alarmisme social i contribuir a la desinformació d'alguns mitjans.

"Els mitjans són imprudents i aquesta por està creada per ells.  M'ha costat parlar, vaig amb precaució amb qui parlo i per això volia que això fos mínimament anònim."

 

Un tub d'anàlisi amb una etiqueta del coronavirus originat a Wuhan
Un tub d'anàlisi amb una etiqueta del coronavirus originat a Wuhan (Reuters/Dado Ruvic)

La Paula comenta que podran fer vida normal d'aquí pocs dies, després que els serveis mèdics li facin les proves. Els metges demanen que els infectats no es preocupin, ja que amb repòs i tractament mèdic es recuperaran.

"En cap moment he tingut por, només estava preocupada per qui podia haver infectat."

 

L'aïllament a casa

Els familiars de la Paula eren el cas 0 de la seva ciutat, i per tant els van aïllar primerament en un box mèdic. Després, quan més persones es van infectar, es van poder confinar a casa.

Un cop s'encomana el virus, els infectats són immunes al coronavirus. Per tant, poden conviure diversos pacients en una mateixa casa sense complicacions.

"Podem compartir espais, compartim la taula de dinar i estem juntes. Per comprar,  ens ho porten persones externes, ja que no podem tenir contacte amb l'exterior."

La Paula explica que el coronavirus afecta lleument les persones joves, considera que "es tracta d'una grip lleugera" i no hi ha motiu per preocupar-se si no es tenen problemes de salut previs.

 

El Covid-19 a Catalunya

Aquest divendres s'han sabut 13 casos més a Catalunya, cosa que ha fet pujar el nombre total a 46. Quatre de lleus: tres dones de Barcelona de 19, 35 i 55 anys i un home de 47 anys de Cabrils.

 

El coronavirus afecta lleugerament als joves i les persones sense patologies prèvies
El coronavirus afecta lleugerament als joves i les persones sense patologies prèvies (CCMA)

Al vespre, Salut ha afegit a la llista 9 casos més, entre els quals el de la dona de 87 anys que ha mort. A més un centenar de treballadors sanitaris estan aïllats de manera preventiva.

El confinament dels professionals mèdics no afecta el funcionament dels centres hospitalaris. Però el Departament d'Educació ha anul·lat les pràctiques en centres sanitaris d'estudiants en formació.

 

 

ARXIVAT A:
Coronavirus Salut
NOTÍCIES RELACIONADES
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut