Madrid

La Junta Electoral Central obliga TV3 i Catalunya Ràdio a retransmetre actes dels partits que no van anar a la Meridiana

La Junta rebutja el recurs presentat per la CCMA per entrevistar els líders polítics de PSC, PP, CSQEP, Unió i C's com a compensació per la retransmissió de la mobilització de la Diada

Actualitzat

La Junta Electoral Central no ha acceptat el recurs de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA) i obliga TV3 i Catalunya Ràdio a retransmetre durant "el temps que proporcionalment correspongui" actes electorals de PSC, PP, Catalunya Sí que es Pot, Unió i Ciutadans, les formacions que no van participar en la Via Lliure de l'Onze de Setembre.

Aquest dijous, la Junta Electoral Provincial de Barcelona també ha acordat que els actes que hauran de retransmetre TV3 i Catalunya Ràdio diumenge 20. Aquests actes són els "sol·licitats en el seu moment" pels partits polítics, és a dir, la Festa de la Rosa del PSC, l'acte central de campanya del PP a Badalona i l'acte central de Ciutadans al Fòrum de Barcelona. Pel que fa a Catalunya Sí que es Pot i Unió Democràtica, la Junta els emplaça a notificar, avui, l'acte que volen que es retransmeti.

La Via Lliure, un acte de campanya

El recurs de la CCMA es va presentar després que la JEC va considerar que les entrevistes compensatòries proposades per la CCMA no eren un espai informatiu i que les formacions polítiques sortien perjudicades per la cobertura informativa de la mobilització independentista de la Diada. En la seva resolució, la JEC es reafirma en la idea que calen "mesures compensatòries de naturalesa substancialment equivalent al perjudici produït", en referència a la retransmissió de la Via.

La setmana passada, la Junta va estimar parcialment els recursos de PP i PSC i va considerar que la Via Lliure era un acte de campanya i va obligar TV3 i Catalunya Ràdio a dedicar el mateix temps de la retransmissió de l'acte de la Meridiana als partits que no hi van participar.

Com a resposta, la CCMA va oferir un espai informatiu d'entrevistes a les formacions polítiques, una proposta que PSC, PP, Catalunya Sí que Es Pot, Unió i Ciutadans van rebutjar i van reclamar que es retransmetés un acte de la seva campanya. La Junta Electoral estima "justificat" el rebuig de les formacions a les entrevistes i diu que és "raonable" que la compensació es faci a través de "la retransmissió durant el temps que proporcionalment correspongui d'actes de campanya electoral de cada candidatura".

La CCMA recorrerà al Suprem

La Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals ha deixat clar el seu desacord amb una mesura que ha qualificat d'"insòlita i sense precedents", que propiciarà que partits polítics dictin "a la carta" la programació dels mitjans de comunicació. En un comunicat, la CCMA creu que la decisió de la Junta no té "cap respecte pels espectadors ni pel criteri informatiu dels professionals"És per això que l'ens públic ha anunciat que vol recórrer al Tribunal Suprem per defensar la seva "independència informativa".

Per la seva banda, els consells professionals de TVC i de Catalunya Ràdio creuen que, amb aquesta decisió de la JEC, "s'han sobrepassat tots els límits en ingerències i hipocresies" i demanen que es doni als periodistes "l'oportunitat de treballar amb criteri professional, que no vol dir altra cosa que tenir en compte la pluralitat i la neutralitat".

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
DOCUMENTS RELACIONATS
Anar al contingut