11-S

La CCMA, atenent la resolució de la Junta Electoral Central, ofereix un espai informatiu d'entrevistes als partits que no participen a la Via Lliure

La CCMA, en compliment del que li exigeix la Junta Electoral Central, ofereix a les forces polítiques que es presenten a les eleccions del 27-S i que no s'han adherit a la manifestació de la Via Lliure, un espai informatiu d'entrevistes amb la mateixa durada i franja horària de la manifestació.

La Junta Electoral Provincial de Barcelona, després d'analitzar les citades sol·licituds, va avalar les tesis de la CCMA i va concloure que la cobertura informativa prevista per TV3 i Catalunya Ràdio s'ajustava a dret i no es podia considerar de cap manera un acte de propaganda electoral. La CCMA i la JEPB van coincidir que la manifestació de la Diada era un esdeveniment d'interès indiscutible per a l'audiència i que ha estat objecte de seguiment informatiu especial durant els últims anys, tant per mitjans públics com privats, d'àmbit nacional i internacional.
 
Això no obstant, les mateixes forces polítiques van presentar un nou recurs davant la Junta Electoral Central, de Madrid, que dijous a la nit va modificar parcialment la resolució inicial de la Junta Electoral Provincial de Barcelona, considerant part de les peticions formulades i obligant la CCMA a emetre un programa informatiu amb presència exclusiva dels partits que no s'adhereixen o participen a la Via Lliure.
 
Aquest divendres, la CCMA, en compliment del que li exigeix la Junta Electoral Central, ha traslladat a aquests partits polítics l'oferiment d'un espai informatiu amb entrevistes als seus representants, en emissió simultània per a TV3 i Catalunya Ràdio aquest diumenge, que tindrà la mateixa durada i franja horària destinada a la manifestació.
 
Malgrat aquesta exigència de la JEC de Madrid, la CCMA valora com a altament positiu que finalment hagi prevalgut del dret fonamental a la informació de la ciutadania de Catalunya. TV3 i Catalunya Ràdio han pogut exercir aquest 11 de setembre aquest dret efectuant una transmissió amb  una informació veraç i rigorosa de la manifestació de  l'avinguda de la Meridiana de Barcelona.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut