Rubiales fent un petó a Jenni Hermoso
Rubiales fent un petó a Jenni Hermoso

La Fiscalia actua contra Rubiales pel petó forçat

El cas Rubiales ha arribat a l'Audiència Nacional, que ha de decidir si l'admet a tràmit

Actualitzat

El petó forçat que el president de la Reial Federació Espanyola de Futbol, Luis Rubiales, va fer a la davantera Jennifer Hermoso durant la cerimònia de lliurament del títol de campiona del món a la selecció espanyola ha arribat a l'Audiència Nacional. La seva negativa a dimitir ha accelerat la via administrativa per la qual podria ser inhabilitat del seu càrrec.

La Fiscalia de Madrid ha obert expedient a Rubiales per un delicte d'agressió sexual per aquest petó, un dels excessos que el president de la federació va protagonitzar durant les celebracions pel títol. Després de constatar que la competència territorial per jutjar els fets correspon a l'Audiència Nacional, ha remès una de les tres denúncies que s'havien presentat contra ell a aquest tribunal, que ha de decidir si l'admet a tràmit.

En concret, aquesta primera denúncia que arriba a l'Audiència Nacional és la del president de l'Escola Nacional d'Entrenadors de Futbol (CENAFE), Miguel Galán. Aquesta denúncia també ha arribat a la Fiscalia General de l'Estat, com les altres presentades.


El CSE busca la inhabilitació de Rubiales

L'altra via que s'obre contra el president de la Reial Federació Espanyola, que aquest divendres, contra tots els pronòstics, s'ha negat a dimitir, és la del Tribunal Administratiu de l'Esport (TAE), que podria decidir-ne la inhabilitació.

El ministre de Cultura i Esports Miquel Iceta, va anunciar aquesta setmana que el Consell Superior d'Esports denunciaria Rubiales dilluns que ve davant el TAE. El fet que Rubiales no hagi dimitit, però, ha accelerat el procés. 

El president del Consell Superior d'Esports (CSE), Víctor Francos, ha afirmat que el CSE denunciarà aquest mateix divendres Luis Rubiales davant del TAE. Ho ha anunciat en una roda de premsa aquest divendres a la tarda, després d'una reunió de l'organisme.

El CSE ha rebut contra Rubiales la denúncia de Sumar, el partit que lidera la vicepresidenta segona en funcions del govern espanyol, Yolanda Díaz, la de la Lliga Professional de Futbol Femení, i la de l'exàrbitre internacional català Xavier Estrada.
 

La FIFA també actua

La FIFA, per la seva banda, ha obert expedient a Rubiales pel petó forçat i el seu comportament obscè a la llotja. És el primer expedient disciplinari que s'obre per fets com aquests. El president de la Federació Espanyola de Futbol és també vicepresident de la UEFA.

Anar al contingut