Les línies V19 i 24 ara absorveixen més turistes de l'habitual
Les línies V19 i 24 ara absorveixen més turistes de l'habitual (3Cat)

La desaparició de Google Maps del bus per anar al Park Güell satura altres línies de la zona

El malestar dels veïns va fer que l'Ajuntament de Barcelona prengués aquesta mesura efectiva, però ara massifica vies alternatives per anar al Park Güell, com la 24 i l'L19

RedaccióActualitzat

La maniobra de l'Ajuntament de Barcelona per evitar la massificació de la línia de bus de barri 116 no acaba de tenir tothom content.

El consistori va fer que el traguessin de Google Maps després de les queixes dels veïns, farts de no poder utilitzar el servei, sempre saturat de turistes que volien visitar el Park Güell.

També s'han esborrat les referències a tots els buscadors d'internet, Google inclòs, que mostraven aquest bus com la millor alternativa per anar del barri de Gràcia al Park Güell. Precisament, el parc més buscat pels internautes el 2023 a través de Google, el principal buscador web del món, ha estat el Park Güell.

La plataforma veïnal de la Salut i Vallcarca va fer una recollida de firmes per demanar que s'augmentés la freqüència de pas d'aquesta línia d'autobusos o que es busquessin alternatives per fer aquest bus d'ús exclusiu dels veïns. I l'alternativa de l'Ajuntament va ser convertir aquest servei en un bus pràcticament d'incògnit.

Ara, quan els turistes busquen com arribar al parc, aquest autobús ja no apareix a la cerca. 

En Josep López, usuari del 116, està satisfet amb el canvi: "Últimament, va la mar de bé, s'hi va fantàsticament."

Imatge del bus de barri 116 que connecta el barri de Gràcia amb el Park Güell
Els veïns recuperen l'ús d'un bus de barri que, fins ara, monopolitzaven els turistes (3cat)

Però és clar, els turistes no han desaparegut. Ara hi van en les altres línies d'autobús regular que normalment també pujaven plens, però ara, encara més.

Ara, si es planteja a Google Maps una cerca de mitjans de transport públic per anar des de Gràcia fins a l'entrada principal del Park Güell, el suggeriment és agafar els autobusos V19, 39, 24 o D40, que no arriben fins a l'entrada principal. 

Alguns usuaris, com l'Olga Vall, es queixen que s'han d'esperar "dos o tres autobusos, perquè sempre van plens, generalment de turistes", i d'altres, com l'Assumpta Juncadella, fins i tot han hagut d'acabar agafant "un taxi després d'esperar mitja hora o més."

Els conductors també pateixen l'increment de turistes: "Abans ens els partíem, però ara es nota bastant."

Des de l'Associació de Veïns Park Güell-La Salut, demanen un bus exprés directe al Park Güell: "La gent ho agrairia", apunten. 

Alguns veïns es queixen que han escrit en diverses ocasions a l'Ajuntament per explicar el problema i que els responen que buscaran una solució. El consistori diu que està treballant per millorar la mobilitat de la zona i que aviat anunciarà més mesures.

Imatge del Park Güell de Barcelona
La mesura és efectiva a la línia 116, però massifica altres rutes per arribar al Park Güell (ACN)

Fins i tot el diari britànic The Guardian s'ha fet ressò de la polèmica aquest dimarts i ha explicat als seus lectors la tàctica de l'Ajuntament per evitar la massificació de turistes. Un cop revelat el secret, ara els visitants britànics ja saben les alternatives a la línia de bus fantasma per arribar al Park Güell.

El Park Güell és el segon atractiu turístic de Barcelona, després de la Sagrada Família. Va rebre 4,4 milions de visitants el 2023, un 6% més que l'any anterior, dels quals només mig milió eren barcelonins.

Turists als búnquers del Carmel
La web del bus turístic ja no promocionarà els búnquers del Carmel (ACN/Marta Vidal)

El bus turístic ja no promociona els búnquers  

Un altre atractiu turístic de la ciutat són els búnquers del Carmel, que cada tarda són envaïts per turistes que volen aconseguir la millor fotografia de l'skyline de Barcelona.

Davant el malestar dels veïns de la zona, i un any després que l'Ajuntament col·loqués tanques per limitar-hi l'accés, per intentar evitar els botellots, Transports Metropolitans de Barcelona (TMB) ha eliminat aquest dilluns de la pàgina web del bus turístic el punt que animava als turistes a arribar-se a les bateries antiaèries.

 

ARXIVAT A:
TurismeAjuntament de Barcelona
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut