Els veïns recuperen l'ús un bus de barri que, fins ara, monopolitzaven els turistes que volien pujar fins al parc (3cat)

El bus 116 s'amaga a Google i els turistes han de buscar alternatives per anar al Park Güell

El bus de barri ha desaparegut de Google Maps i també s'han esborrat les referències a internet que el mostraven com la millor alternativa per anar de Gràcia al Park Güell

RedaccióActualitzat

Les referències a l'autobús de barri 116 han desaparegut dels buscadors d'internet, inclòs Google, el més popular, i també de l'aplicació Google Maps. 

Era una reivindicació dels veïns del barri de la Salut que estaven farts de no poder fer servir el bus del barri perquè sempre estava ple de turistes que volien visitar el Park Güell. El 116, que continua en servei tot i fer-ho ara pràcticament d'incògnit, connecta Gràcia amb l'accés principal del Park Güell​. 

Per pal·liar la situació de sobreexplotació del servei pels turistes que visiten Barcelona, la plataforma veïnal de la Salut i Vallcarca va fer una recollida de firmes per demanar que s'augmentés la freqüència de pas d'aquesta línia d'autobusos o que es busquessin alternatives per fer aquest bus d'ús exclusiu dels veïns. 

Finalment, l'Ajuntament de Barcelona ha aconseguit eliminar el 116 de les eines com Google Maps que fan servir els turistes per orientar-se a la ciutat. A més, s'han esborrat les referències a internet d'aquest mètode de transport per arribar fins a l'entrada del parc Güell. 

Ara, si es planteja a Google Maps una cerca de mitjans de transport públic per anar des de Gràcia fins a l'entrada principal del Park Güell el suggeriment és agafar els autobusos  V19, 39, 24 o D40, que no arriben fins a l'entrada principal o, bé, fer tot l'itinerari a peu. 

Google Maps


El Park Güell de Barcelona va rebre 4,4 milions de visitants el 2023, un 6% més que l'any anterior. D'aquests, només mig milió eren habitants de la ciutat i van accedir al parc a través del carnet de veïnatge.

Actualment, el parc permet un aforament màxim de 4,5 milions de visitants per "preservar l'espai patrimonial i fomentar un model de turisme més sostenible i responsable", i per garantir "la convivència amb els usos veïnals i escolars". En un inici, l'any 2013, es va regular l'accés únicament a la Zona Monumental del Park Güell, però des de 2020 la superfície de l'àrea regulada comprèn la totalitat del parc.

L'itinerari del bus de barri 116 no ha canviat, però des que no apareix als buscadors ha deixat d'estar massificat (3cat)

El Park Güell, un dels principals atractius turístics de Barcelona, ha estat el parc més buscat pels internautes el 2023 a través de Google, el principal buscador web del món. En el seu estudi de tendències, el recinte modernista s'ha posicionat com el primer de la llista en la categoria de Top Parks al davant del Central Park de Nova York, el Hyde Park de Londres, el parc del Retiro de Madrid, o la Villa Borghese de Roma.

 

 

ARXIVAT A:
TurismeTransport públicAjuntament de Barcelona
Anar al contingut