Arribada del vehicle de la Guàrdia Civil a Zuera amb Junqueras, Romeva, Sànchez i Cuixart (ACN)
Arribada del vehicle de la Guàrdia Civil a Zuera amb Junqueras, Romeva, Sànchez i Cuixart (ACN)
Valdemoro, Madrid

Junqueras, Romeva, Sànchez i Cuixart fan nit a la presó de Zuera, de camí a Catalunya

Carme Forcadell i Dolors Bassa sortiran aquest dimecres de la presó d'Alcalá-Meco

RedaccióActualitzat

El trasllat dels presos independentistes a Catalunya està en marxa.

Oriol Junqueras, Raül Romeva, Jordi Cuixart i Jordi Sànchez han arribat aquest dimarts a la tarda a a la presó de Zuera, a Saragossa, procedents de la presó de Valdemoro, a Madrid, on prèviament els havien agrupat i havien passat la nit de dilluns a dimarts.

Carme Forcadell i Dolors Bassa, d'altra banda, no sortiran de la presó d'Alcalá-Meco fins aquest dimecres. Primer no se sabia si també havien fet nit a Valdemoro, perquè aquesta presó no té mòdul de dones.

En el seu cas, el trasllat podria ser directe, sense passar per Zuera.

El comboi que traslladava Junqueras, Romeva, Cuixart i Sànchez ha sortit de la presó madrilenya de Valdemoro pocs minuts després de les deu del matí d'aquest dimarts en direcció a la presó aragonena de Zuera, on han arribat poc abans de les tres de la tarda i on han passat la nit aïllats en cel·les individuals.

 

 

D'aquí es preveu que els traslladin, previsiblement aquest dimecres al matí, fins a Catalunya.

Primer passaran per la presó Brians II, a Sant Esteve Sesrovires, al Baix Llobregat, que és la que sol rebre els presos preventius abans que els duguin al centre de destinació. A Brians II els presos quedaran sota la tutel·la dels Mossos d'Esquadra, que els duran a la presó de Lledoners, a Sant Joan de Vilatorrada, al Bages, on quedaran ingressats.

El Ministeri de l'Interior vol portar aquest trasllat amb la màxima discreció, segons ha dit, per raons de seguretat.

Coincidint amb aquesta arribada imminent, l'Assemblea Nacional Catalana, Òmnium Cultural i l'Associació Catalana pels Drets Civils han convocat mobilitzacions a l'entorn de les presons i una manifestació el 14 de juliol a Barcelona. La primera acció serà un marxa aquest dimecres fins a Lledoners.

Centres de destí: Lledoners i Puig de les Basses

Segons Serveis Penitenciaris, Carme Forcadell i Dolors Bassa han d'haver ingressat a la presó de Puig de les Basses, a Figueres, dijous.

Jordi Turull, Josep Rull i Joaquim Forn encara són a Estremera. El jutge Pablo Llarena ja ha donat el vistiplau a la seva petició de trasllat, que es va presentar més tard i també els portaran cap a Lledoners.

El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, ha dit aquest dimarts que no hi ha cap implicació política en el trasllat dels presos independentistes a centres penitenciaris catalans. Només s'està aplicant la llei, afirma.

Jordi Cuixart feia aquest dilluns un tuit en què recorda que el trasllat no és un privilegi, sinó que ho marca la llei, i que la injustícia es manté.

 

 

Rebuts amb llaços grocs

La imminent arribada dels presos ha aixecat expectació a les dues presons catalanes on estan destinats.

 

El camí d'entrada a la presó de Lledoners ha estat guarnit amb llaços grocs a les tanques de la carretera i amb llaços pintats a la calçada. També s'han escrit els noms dels presos sobre l'asfalt i missatges de llibertat i de suport.

ARXIVAT A:
Procés catalàGovern empresonatJordi CuixartJordi SànchezOriol JunquerasRaül RomevaCarme ForcadellDolors Bassa
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut