Pedro Sánchez rebutja qualsevol lectura política en el trasllat dels presos (Reuters)
Pedro Sánchez rebutja qualsevol lectura política en el trasllat dels presos (Reuters)
Madrid

Sánchez assegura que "no hi ha cap implicació política" en el trasllat dels presos

Des del PP i Ciutadans denuncien que és un dels peatges que Sánchez paga per haver arribat a La Moncloa

RedaccióActualitzat

El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, rebutja qualsevol lectura política sobre el trasllat dels presos independentistes a centres penitenciaris catalans. Només s'està aplicant la llei, afirma.

"Nosaltres simplement donem curs, complim la legislació penitenciària, i no hi ha cap conseqüència més enllà d'això. Vull que això quedi clar. Simplement hi ha un compliment d'una decisió que té molt a veure amb la legislació penitenciària i que, per descomptat, no hi ha cap implicació política ni cap qüestió que tingui res a veure amb això"

Des del Congrés, l'oposició ha criticat aquesta decisió. Rafael Hernando, del PP, creu que "això demostra que el govern ha de fer concessions de manera permanent" a les formacions que han fet costat a Sánchez per sortir investit president del govern.

Juan Carlos Girauta, de Ciutadans, es queixa que, "en el mateix moment que aquests presos arribin a Catalunya, passen a estar sota la supervisió i control d'una consellera de Justícia que és d'Esquerra Republicana, un partit que aquest cap de setmana es manté en la declaració unilateral d'independència."

En canvi, Podem ho considera lògic. Segons Pablo Iglesias, "és una bona notícia. La legislació penitenciària estableix que les penes privatives de llibertat no es poden fer mai en contra dels familiars."

Esquerra i el PDeCAT subratllen que el trasllat dels presos independentistes és una mesura insuficient. El republicà Joan Tardà considera que "ja fa mesos que haurien d'haver estat traslladats a Catalunya. La pregunta és per què tanta crueltat i per què tanta venjança". Per al diputat del PDeCAT, Carles Campuzano, "el que era anòmal era que aquestes persones, injustament empresonades, no estiguessin en llibertat o en presons catalanes."

ARXIVAT A:
Govern empresonatProcés catalàPSOEPedro SánchezPPCsERCPDeCATUnides Podem
Anar al contingut