Jordi Pujol, expresident de la Generalitat
Jordi Pujol està ingressat des de dilluns, després de patir un ictus (ACN)

Jordi Pujol segueix estable i sedat, i estarà ingressat tota aquesta setmana

Segons el comunicat mèdic, l'estat de l'expresident no ha variat significativament respecte al d'aquest dimarts

RedaccióActualitzat

Jordi Pujol continua "estable" i "es troba encara sota els efectes de la medicació sedant", segons el comunicat que ha fet públic aquest dimecres al matí l'Hospital de la Santa Creu i Sant Pau de Barcelona.

L'expresident està ingressat des d'aquest dilluns per un ictus, causat per una obturació arterial, que li afectava la parla.

Segons l'hospital, Pujol continua en observació i "el seu estat clínic no ha variat significativament respecte al d'aquest dimarts", quan l'equip mèdic que l'atén va explicar que l'expresident ja estava conscient, tot i que advertia que calia seguir la seva evolució per determinar si té seqüeles neurològiques.

Al llarg d'aquest dimecres se li practicarà una prova d'imatge cerebral.

Façana de l'Hospital de Sant Pau, on Jordi Pujol està ingressat des de dilluns
Jordi Pujol està ingressat des de dilluns a l'Hospital de Sant Pau (Europa Press/David Zorrakino)

Es preveu que el president estigui ingressat tota aquesta setmana en observació per determinar l'evolució del seu estat neurològic.

Pujol va ingressar dilluns a quarts de 6 de la tarda a Sant Pau, procedent de l'Hospital de Barcelona, on li van detectar l'ictus isquèmic, és a dir, per manca de flux sanguini cerebral. Els símptomes havien començat a les 11 del matí, quan l'expresident era a casa i va notar un trastorn del llenguatge.

A la Unitat d'Ictus de Sant Pau, després de fer-li un TAC i avaluar el seu cas, se li va fer un tractament endovascular per aspirar el trombe i desobturar l'artèria afectada. Es va descartar, doncs, l'opció farmacològica.

ARXIVAT A:
Jordi Pujol
Anar al contingut