Pujol va ser president de la Generalitat del 1980 al 2003 (Europa Press / David Zorrakino)

Jordi Pujol ha tingut un ictus greu i està ingressat a l'Hospital de Sant Pau

A l'expresident de la Generalitat l'han operat aquest dilluns al vespre i fonts familiars han confirmat a TV3 que la isquèmia cerebral li pot deixar seqüeles

RedaccióActualitzat


La informació sobre l'ictus que ha patit l'expresident Jordi Pujol està actualitzada en aquest enllaç


L'expresident de la Generalitat Jordi Pujol, de 92 anys, està ingressat a l'Hospital de Sant Pau de Barcelona, on l'han intervingut aquest dilluns al vespre. L'hospital ha confirmat que se li ha fet un tractament endovascular per eliminar una obstrucció arterial.

Segons fonts properes a la família, l'operació ha anat bé i Pujol ha passat la nit bé. Es preveu que estarà uns dies ingressat en observació a veure com evoluciona.

Pujol ha ingressat aquest dilluns a la tarda a l'Hospital de la Santa Creu i Sant Pau per una alteració aguda del llenguatge provocada per un ictus.

Segons ha explicat l'hospital en un comunicat, quan hi ha arribat s'ha confirmat que l'ictus era causat per l'obstrucció d'una artèria cerebral, i això provocava una reducció del flux sanguini.

L'expresident es quedarà ingressat a la Unitat d'Ictus de l'Hospital de Sant Pau per valorar la seva evolució. El centre hospitalari no preveu tornar a informar sobre el seu estat de salut fins aquest dimarts al matí.

Fonts de la família han confirmat a TV3 que Pujol ha tingut l'ictus aquest dilluns al matí i el seu estat és greu, però "se'n sortirà" i "no es tem per la seva vida", malgrat que li pot deixar seqüeles.

L'expresident està ingressat a l'Hospital de Sant Pau de Barcelona (CCMA)

Pujol és fundador de Convergència Democràtica de Catalunya (CDC) i va ser president de la Generalitat durant 23 anys.

Tot just aquest cap de setmana, Pujol va ser entrevistat al programa "El suplement", de Catalunya de Ràdio, on va parlar tant de l'estat del país com de la seva família, que s'enfronta a un judici per corrupció a l'Audiència Nacional.

Pujol va afirmar que estava preocupat pel seu llegat. "He fet coses bé i d'altres que no em deixen satisfet", va afirmar. També va assegurar que tenir fills havia estat "un acte de fe i optimisme".

Una de les seves últimes aparicions públiques va ser amb motiu del funeral de Núria Feliu, a l'agost.

Pujol, que va ser president de la Generalitat entre el 1980 i el 2003, va abandonar del tot la vida política el 2014, després d'admetre que havia ocultat durant 34 anys a Andorra part d'una herència l'origen de la qual està sota investigació de la justícia. Pujol ha afirmat sempre que els diners són de "la deixa" de l'avi Florenci Pujol.

El 2020, l'Audiència Nacional va enviar a judici la família Pujol Ferrusola, acusats de formar una organització criminal per enriquir-se durant dècades a través d'activitats corruptes.

Al juny, en una entrevista a SER Catalunya, la primera entrevista en directe des que va esclatar el cas, l'expresident va negar haver cobrat mai comissions i va afirmar que posava la mà al foc per "la gran majoria" de la seva família. "Ni jo ni en general els meus fills no hem prevaricat ni res d'això", va manifestar.

Fa gairebé un any, a l'octubre, Pujol va estar ingressat a l'Hospital de Barcelona a causa d'una arrítmia cardíaca.

ARXIVAT A:
Jordi Pujol
Anar al contingut