Joaquim Forn surt de Lledoners en aplicació de l'article 100.2 (ACN/Gemma Aleman))

Joaquim Forn surt per primer cop de la presó per anar a treballar

L'exconseller d'Interior treballarà en el departament legal de Mediapro

RedaccióActualitzat

L'exconseller Joaquim Forn ha sortit de la presó de Lledoners, aquest dijous, per primera vegada, per anar a treballar, en aplicació de l'article 100.2 del reglament penitenciari.

Forn podrà estar fora de la presó 12 hores i mitja diàries, per treballar, durant cinc dies a la setmana. Així ho va aprovar la junta de tractament del Centre Penitenciari Lledoners.

Treballarà com a jurista a la productora Mediapro, tal com va anunciar Jaume Roures, fundador i màxim directiu de l'empresa, aquest dilluns al programa "El matí de Catalunya Ràdio".

L'exconseller d'Interior s'ocuparà de qüestions relacionades amb el dret públic, la seva especialitat.

 

Després de recollir-lo, la filla de Forn li ha fet una foto davant de la presó (TV3)


Forn ha sortit de Lledoners, a Sant Joan de Vilatorrada, al Bages, abans de les vuit del matí.

L'ha recollit una de les seves filles, que passats dos quarts de vuit ha deixat el cotxe al pàrquing de Lledoners i ha entrat caminant a la presó.

Poc després ha sortit amb el seu pare, que ha saludat la premsa amb un "bon dia". La filla li ha volgut fer una foto amb la presó al darrere, amb el mòbil, abans d'agafar el cotxe i marxar. També els acompanyava un cunyat de Forn.

Forn ha publicat aquesta foto en el seu compte de Twitter, il·lustrant un missatge en què remarca que ha passat 841 dies a la presó i agraeix el suport rebut.

 

 

Passades les 9 del matí, Joaquim Forn ha arribat a Mediapro. Hi ha entrat en cotxe i, abans, ha baixat la finestreta per saludar breument els periodistes que l'esperaven.

 

Joaquim Forn ha entrat a Mediapro passades les 9 del matí (TV3)


Forn és el quart dels presos independentistes que surt en aplicació de l'article 100.2 del reglament penitenciari.

Aquest dilluns ho van fer Carme Forcadell i Dolors Bassa, i dijous de la setmana passada, Jordi Cuixart.

Joaquim Forn està condemnat a 10 anys i mig de presó pel delicte de sedició.


Uns 400 casos l'any

L'article 100.2 està a mig camí entre el segon grau penitenciari, que és el més generalitzat i permet sortir de permís 36 dies cada any si s'ha complert una quarta part de la condemna, i el tercer grau, que permet anar a la presó només a dormir.

S'aplica majoritàriament a presos que tenen el segon grau i permet que el pres es vagi incorporant progressivament al medi obert. De mitjana, uns 400 interns passen per aquesta situació cada any.

ARXIVAT A:
Procés catalàJoaquim Forn
Anar al contingut