Palma

Jaume Matas es declara innocent i rebutja les imputacions pel "cas Palma Arena"

L'expresident balear Jaume Matas s'ha defensat de les imputacions del "cas Palma Arena", que investiga les irregularitats financeres en la construcció del velòdrom de la ciutat. El mateix dia que el jutge l'ha imputat en el cas i l'ha citat a declarar per d'aquí a cinc mesos, Matas ha fet saber, a través del seu advocat, que "rebutja tota imputació" i que ofereix col·laboració a la justícia. Matas també considera que la seva predisposició a ajudar a esclarir els fets contrasta amb l'antelació "inusual" amb què se l'ha citat i que, segons denuncia, el perjudica. El PP balear ha fet pinya amb ell en una declaració institucional en què reclama que es respecti la presumpció d'innocència de l'expresident de les Illes.

Actualitzat
En un escrit al jutge, l'advocat de Matas, Rafael Perera, afirma que l'expresident balear vol oferir una versió "veraç" dels fets que s'investiguen, que és el sobrecost del velòdrom Palma Arena, construït durant el govern de Matas i que va costar 100 milions d'euros, el doble del que estava pressupostat inicialment.

L'advocat diu que "crida l'atenció" que s'hagi sabut ara que Matas està citat a declarar com a imputat el 23 de març, una antelació "inusual" que, segons diu, provoca un "perjudici innecessari" al seu client. Matas es queixa que durant cinc mesos "veurà com es posa en qüestió, com a mínim mediàticament, la netedat de la seva actuació". L'advocat lamenta també que el jutge "no acceptés" l'oferiment de Matas de col·laborar en la investigació.

A banda de Matas, que des fa un temps viu als Estats Units, primer a Washington i ara a Nova York, estan citats a declarar com a imputats la seva dona, María Teresa Areal, el seu cunyat i exgerent del PP balear, Fernando Areal i el president de Gesa-Endesa, Bartomeu Reus.

Fonts jurídiques asseguren que Matas haurà de donar explicacions de la seva gestió però també de l'increment del seu patrimoni, que s'ha investigat. La Fiscalia menciona una casa de més de 400 metres quadrats al centre de Palma, adquirida per 950.000 euros, quan el valor estimat de l'Agència Tributària era de gairebé 2,5 milions.

El PP li dóna suport

El Partit Popular de les Illes Balears ha sortit també en defensa de Jaume Matas. El president de la formació, José Ramón Bauzá, ha llegit una declaració institucional en què ha afirmat que Matas "és innocent i com tal se l'ha de tractar fins que la justícia digui el contrari, si fos el cas". També ha dit que posa "la mà al foc" per tots els membres del PP i que "rectificarà" si es demostra que no han actuat correctament.

Buazá ha lamentat les filtracions que han recollit els mitjans de comunicació en l'últim any i que han implicat "judicis públics i paral·lels" sobre la gestió i el patrimoni de Matas.

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut