Isidre Fainé, president de la fundació la Caixa (ACN)
Barcelona

Isidre Fainé presidirà Gas Natural

El president de la Fundació bancaria La Caixa i de Critèria, Isidre Fainé, relevarà Salvador Gabarró en la presidència de la gasista

RedaccióActualitzat

El president de Criteria i de la fundació bancària de 'la Caixa', Isidre Fainé, serà el nou president del consell d'administració de Gas Natural Fenosa, després que aquest dilluns s'ha tancat l'acord pel qual Criteria Caixa i Repsol han venut el 20% de la companyia a Global Infrastructure Partners (GIP) per 3.802 milions d'euros.

L'entitat financera i la petrolera es desfaran cadascuna del 10% del capital social de Gas Natural. L'acord permetrà a Criteria Caixa mantenir-se com a accionista principal de la gasística amb una participació del 24,4%. Amb la venda, la firma financera ha aconseguit una plusvàlua de 218 milions d'euros. Fainé s'ha mostrat "satisfet" per la continuïtat del projecte de Gas Natural gràcies a la incorporació de GIP.

Segons l'Agència de notícies ACN, fonts coneixedores de l'operació han confirmat que Isidre Fainé, president de Criteria i de la fundació bancària de 'la Caixa', serà el nou president del consell d'administració de Gas Natural Fenosa. A banda s'ha acordat que la representació al consell serà proporcional a la participació que es mantingui a la societat, és a dir, quatre consellers per a Criteria, tres per a Repsol i tres per a GIP. La resta de consellers correspon a un executiu i sis independents.

Global Infrastructure Partners (GIP) és un fons d'infraestructures independent que inverteix en països de l'OCDE i en determinats països emergents. GIP planifica inversions a llarg termini tant en actius individuals com en carteres d'actius o en companyies relacionades amb les infraestructures, principalment en sectors com energia, recursos naturals, transport, distribució d'aigua i tractament de residus. GIP té la seu central als EUA.

Isidre Fainé va deixar la presidència de la Caixa el mes de juny i el va substituir Jordi Gual.

Anar al contingut