Barcelona

Isidre Fainé deixa la presidència de CaixaBank i el substituirà Jordi Gual

El relleu al capdavant de CaixaBank es formalitzarà en una reunió del consell d'administració prevista inicialment per aquest dijous

Actualitzat

L'economista Jordi Gual, fins ara economista en cap de CaixaBank, serà el nou president de l'entitat en substitució d'Isidre Fainé, que es mantindrà al capdavant de la Fundació Bancària la Caixa. El relleu al capdavant de CaixaBank es formalitzarà en una reunió del consell d'administració prevista inicialment per aquest dijous.

Gual, de 57 anys, exercirà de president no executiu, mentre que Gonzalo Cortázar continuarà com a primer executiu de l'entitat en la seva condició de conseller delegat. Gual és professor d'Economia a IESE Business School, autor de diversos llibres i articles sobre economia industrial, integració europea, creació d'ocupació i sistema bancari. L'any 1999 va ser guardonat amb l'European Investment Bank 1999 Prize.

Per la seva banda, Fainé es mantindrà com a president de la Fundació Bancària i de CriteriaCaixa, la societat d'inversions no cotitzada que aglutina les inversions en sectors estratègics de serveis i la participació a CaixaBank. En compliment de l'actual Llei de Caixes, Fainé ha hagut d'escollir entre continuar al capdavant de l'entitat financera o de la fundació, en ser incompatible exercir tots dos càrrecs.

Fainé era president de La Caixa des del mes de juny de 2007.

El Banc Central Europeu ha d'aprovar oficialment el nomenament de Gual, un procés que encara pot trigar unes setmanes a materialitzar-se.

 


 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut