Barcelona

Interior manté elevat el risc d'incendi en 36 comarques catalanes malgrat que la calor remet

Tot i que s'espera que les temperatures disminueixin, la Generalitat manté el risc elevat d'incendis en 36 de les 41 comarques catalanes i continua amb algunes mesures de precaució per evitar focs. La Conselleria d'Interior manté activat, en fase d'emergència 1, el pla per incendis forestals a Catalunya a causa del foc a Horta de Sant Joan, als ports de Tortosa-Beseit. El risc d'incendis se situa en el nivell 2 d'una escala de 3. I davant d'aquesta situació, es manté restringit l'accés a les muntanyes de Tivissa-Vandellòs, a Prades, la serra del Montsant, les Gavarres, el massís de Cadiretes i els ports de Tortosa-Beseit.

Actualitzat
Les comarques catalanes on la Generalitat manté elevat el risc d'incendi són l'Alt Camp, l'Alt Empordà, l'Alt Penedès, l'Alt Urgell, l'Anoia, el Bages, el Baix Camp, el Baix Ebre, el Baix Empordà, el Baix Llobregat, el Baix Penedès, el Barcelonès, el Berguedà, la Conca de Barberà, el Garraf, les Garrigues, la Garrotxa, el Gironès, el Maresme, el Montsià, la Noguera, Osona, el Pallars Jussà, el Pla de l'Estany, el Pla d'Urgell, el Priorat, la Ribera d'Ebre, la Segarra, el Segrià, la Selva, el Solsonès, el Tarragonès, la Terra Alta, l'Urgell, el Vallès Occidental i el Vallès Oriental.

Queden fora d'aquesta classificació les comarques de la Vall d'Aran, l'Alta Ribagorça, la Cerdanya, el Pallars Sobirà i el Ripollès, on no hi hauria un risc significatiu d'incendi.

Tot i que l'onada de calor remet , Protecció Civil aconsella continuar mantenint les precaucions i no relaxar les mesures preventives. Alguns dels consells són no fer foc ni llançar burilles o llumins a la rodalia del bosc. En cas de trobar-se un incendi, la millor opció és marxar en direcció contrària al vent i refugiar-se en una zona que ja estigui cremada. La Generalitat també aconsella limitar l'activitat forestal a les activitats estrictament necessàries i recomana no circular en vehicle fora dels camins autoritzats.
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut