Barcelona

Montilla: "S'ha de deixar treballar els professionals quan hi ha un incendi d'aquestes característiques"

El president de la Generalitat, José Montilla, vol donar per tancada la polèmica de l'actuació dels bombers en l'extinció de l'incendi del massís dels Ports. Montilla ha dit que "s'ha de deixar treballar els professionals quan hi ha un incendi d'aquestes característiques" i que són els bombers els que han d'actuar en un incendi i també els que han de dir com s'ha de treballar. Amb tot, ha dit que entén la preocupació dels veïns de la zona, però ha recordat que són els bombers els encarregats d'extingir el foc. El president ha insistit que, en el cas dels Ports, hi ha el problema afegit de l'orografia, que fa més difícil actuar a la zona.

Actualitzat
Montilla ha sortit en defensa dels bombers per acabar amb el debat sobre l'acutació d'aquest cos en l'extinció de l'incendi del massís dels Ports. En declaracions a "El matí de Catalunya Ràdio", el president de la Generalitat ha declarat: "S'ha de deixar treballar els professionals quan hi ha un incendi d'aquestes característiques. Els professionals saben el que s'ha de fer i per tant altres opinions respecte com s'ha de dirigir les actuacions en un moment com aquest sobren".

José Montilla ha elogiat la feina dels bombers i ha destacat la seva preparació i manera d'actuar. El president de la Generalitat ha dit que s'ha de comprendre la inquietud i preocupació dels veïns de la zona, però ha explicat que donades les circumstàncies "si hi va haver la mort de quatre professionals, imaginint-se què hauria pogut passar si s'hagués deixat col·laborar els veïns".

El president de la Generalitat, José Montilla, ha declarat que el cos de bombers de Catalunya és "reconegut professionalment fora del nostre país", i que "tenim un cos de bombers dels millors d'Europa, sense cap mena de dubte". Montilla ha conclòs que es tracta de "professionals molt ben preparats, amb mitjans adequats" i per això "en aquest moments només puc tenir paraules de reconeixement i ànims cap a aquest professionals".


Anar al contingut