Horta de Sant Joan

Restringit l'accés als massissos de Tarragona i Girona pel risc d'incendis

L'accés als massissos forestals del Camp de Tarragona, Terres de l'Ebre i Girona ha quedat restringit des de la mitjanit per l'elevat risc d'incendi. En concret, no es pot entrar ni tampoc circular -ni en vehicle ni a peu- pels Ports de Tortosa-Beseit, al Montsant, les muntanyes de Prades i Tivissa, les Gavarres i la serra de Cadiretes. La Generalitat ha justificat la mesura per la previsió de vents de component sud-oest i oest que bufaran amb intensitat moderada, amb cops forts, a gran part de Catalunya. Només podran entrar en aquestes zones de muntanya les persones que en siguin veïnes.

Actualitzat
Un dels massissos on no es pot accedir és el dels Ports, a les Terres de l'Ebre, on continua actiu el foc que s'hi va declarar dilluns a la nit i que ha provocat la mort de quatre bombers i n'ha deixat dos més de ferits greus. Dos més, el del Montsant i el de les muntanyes de Prades-Tivissa, són de les comarques de Tarragona, mentre que els altres dos, els de Gavarres i la serra de Cadiretes, estan situats a la demarcació de Girona.

A cadascun dels massissos s'ha instal·larà un dispositiu de vigilància i informació. Agents rurals, Mossos d'Esquadra, bombers i agents de Defensa Forestal s'ocupen d'aquestes tasques.

Les restriccions, que fan referència als camins rurals però en cap cas impedeixen accedir als nuclis urbans, estaran vigents fins que no canviïn les condicions meteorològiques.
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut