Madrid

Íñigo Méndez de Vigo jura el càrrec de nou ministre d'Educació

El substitut de Wert ha jurat davant del rei, Felip VI, i en presència dels màxims representants dels tres poders de l'Estat

RedaccióActualitzat

Íñigo Méndez de Vigo ha jurat aquest divendres el càrrec com a nou ministre d'Educació, Cultura i Esports davant del rei Felip VI i en presència dels màxims representants dels tres poders de l'Estat.

El nou ministre ha jurat amb la mà dreta sobre la Constitució espanyola i l'esquerra sobre la Bíblia, davant d'un crucifix, al Saló d'Audiències del Palau de La Zarzuela.

A l'acte hi havia el president del govern espanyol, Mariano Rajoy, la vicepresidenta, Soraya Sáenz de Santamaría, i el ministre de Justícia, Rafael Català.

Méndez de Vigo, nascut a Tetuan fa 59 anys, era fins ara secretari d'Estat per a la Unió Europea, després d'una trajectòria de gairebé 20 anys com a europarlamentari.

Acabada la breu cerimònia, el nou ministre s'ha traslladat al ministeri d'Educació per recollir, de mans del seu antecessor, José Ignacio Wert, una cartera amb els temes pendents. Rajoy ha recordat quin era el principal: continuar la posada en marxa de la reforma de la Llei d'Educació.

Wert s'ha acomiadat afirmant que "ha valgut la pena" i que, a pesar de tots els disgustos, considera que no hi ha honor comparable al de servir el propi país.

El nou ministre d'Educació ha declarat que treballarà "amb humilitat, escoltant els altres i actuant, com ha fet sempre en la seva vida política, amb respecte".

 

 

 

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut