Madrid

Mariano Rajoy relleva José Ignacio Wert com a ministre d'Educació i nomena Íñigo Méndez de Vigo

El nou ministre, que actualment és amb Rajoy a la capital comunitària, prendrà possessió del seu nou càrrec aquest divendres a la tarda

Actualitzat

El president del govern espanyol, Mariano Rajoy, ha decidit nomenar el fins ara secretari d'estat d'Afers Europeus, Íñigo Méndez de Vigo, com a nou ministre d'Educació, Cultura i Esports. Méndez de Vigo pren el relleu de José Ignacio Wert.

Des de Brussel·les, Rajoy ha comunicat per correu electrònic al rei el nom del nou ministre. Ha estat en un breu comunicat de vuit línies que ha arribat a una hora poc habitual, cap a les deu de la nit.

En el text, el president del govern espanyol agraeix a Wert la tasca realitzada al ministeri i, singularment, la seva determinació en l'elaboració de la Llei Orgànica per a la Millora de la Qualitat Educativa (LOMCE).

El nou ministre, que actualment és amb Rajoy a la capital comunitària, prendrà possessió del seu nou càrrec aquest divendres a la tarda. De fet, com a secretari d'estat d'Afers Europeus, Méndez de Vigo sempre ha acompanyat el president del govern en les cimeres de caps d'estat i de govern de la UE.

Quarta incorporació al govern Rajoy

El nomenament de Méndez de Vigo com a ministre d'Educació, Cultura i Esports eleva a quatre les incorporacions que ha fet Rajoy al seu govern al llarg de la legislatura.

L'abril de 2014, Isabel García Tejerina va substituir Miguel Arias Cañete, que es presentava com a cap de llista del PP a les eleccions europees.

El mes de setembre, el ministre de Justícia, Alberto Ruiz-Gallardón, va dimitir i, en el seu lloc, el president del govern espanyol va nomenar Rafael Catalá. En l'última crisi de govern, fins ara, Alfonso Alonso va rellevar Ana Mato al capdavant del Ministeri de Sanitat.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut