Barcelona

Homs respon a la Fiscalia: "No plegaré perquè ho digui un tribunal"

El diputat del PDeCAT al Congrés ha assegurat li fa "fàstic" el sistema polític de l'Estat

Actualitzat

El diputat del PDeCAT al Congrés dels Diputats Francesc Homs ha assegurat que li fa "fàstic" el sistema polític de l'Estat i ha avisat que, malgrat la petició de nou anys d'inhabilitació per part de la Fiscalia del Suprem, no abandonarà la política "perquè ho digui un tribunal". En una roda de premsa que ha fet a la seu del partit, acompanyat de la coordinadora general, Marta Pascal, Homs s'ha referit a la "voraç activitat judicial de l'Estat" i ha ironitzat que la justícia espanyola "sabem tots que actua amb una gran independència del govern".

"L'Estat espanyol em vol inhabilitar, que vol dir que plegui de la política. No ho penso fer. Jo no plego. Plegaré el dia que cancel·li el meu compromís polític, bé perquè el meu partit consideri que s'ha de fer un relleu, bé perquè la ciutadania deixi de votar-me. Però jo no plegaré perquè m'ho digui la Fiscalia, ni l'Estat espanyol, ni cap Tribunal Suprem."

Tot i això, Homs ha matisat que, en cas de ser inhabilitat com a càrrec electe, "la Policia Nacional o la Guàrdia Civil" no el deixaran "passar per la porta del Congrés". ha suggerit que la "política es pot exercir de moltes maneres".

Homs ha reconegut que va estar "molt implicat" en l'organització del procés participatiu del 9 de novembre del 2014 i ha manifestat que "ho tornaria a fer". A més, també ha qualificat d'"insult a la intel·ligència" que el ministre de Justícia, Rafael Catalá, digui que la Fiscalia actua de manera "independent" del govern del PP.

"A mi em faria fàstic formar part d'un sistema polític on per posar urnes t'inhabiliten i per manipular la Policia i la Fiscalia et donen càrrecs."

Sobre si estaria disposat a tornar a encapçalar una llista del PDeCAT al Congrés malgrat estar inhabilitat, l'exconseller de la Presidència ha afirmat que aquesta decisió l'hauria de prendre el partit.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut