Carme Forcadell en l'entrevista de "L'hemicicle"
Carme Forcadell en l'entrevista de "L'hemicicle"
Barcelona

La Fiscalia proposa una altra querella contra Forcadell i quatre membres de la mesa

El motiu és haver permès votar en el debat de política general el full de ruta que preveu el referèndum

RedaccióActualitzat

La Fiscalia creu que hi ha motius per a una nova querella contra la presidenta del Parlament, Carme Forcadell. I no només contra ella, sinó també contra quatre membres de la mesa: Lluís Corominas, Anna Simó, Ramona Barrufet, de Junts pel Sí, i Joan Josep Nuet, de Catalunya Sí que es Pot.

El motiu, haver permès votar, el 6 d'octubre passat, en el debat de política general, el nou full de ruta que preveu celebrar el referèndum aquest any.

Així, doncs, la fiscalia considera que tots cinc van permetre la tramitació i votació del full de ruta sobiranista tot i que sabien que el TC l'havia suspès i que els grups parlamentaris del PSC, PP i Ciutadans els van advertir que podien estar cometent una il·legalitat.

El Parlament de Catalunya va aprovar la resolució del referèndum unilateral proposat per la majoria independentista del Parlament amb els 72 vots de Junts pel Sí i la CUP i l'abstenció dels 11 diputats de Catalunya Sí que es Pot. Es preveu que es faci com a molt tard el setembre de l'any que ve. Un cop s'hagi fet aquest referèndum, si guanyés el "sí", es convocarien eleccions constituents en un període de sis mesos.

Anar al contingut