Aisha Khatib posa amb el nadó acabat de néixer
La doctora Aisha Khatib ha compartit el moment a les xarxes (Aisha Khatib)

"Hi ha un metge a l'avió?" Assisteix un part a més de 10.000 metres d'altitud

Una metgessa de Toronto va ajudar a donar a llum una passatgera d'un vol de Qatar a Uganda, que es va posar de part en ple vol

Paula Florit GomilaActualitzat

Feia una hora que s'havien enlairat quan la tripulació d'un vol de Qatar Airways que feia la ruta de Doha a Entebbe, a Uganda, feia aquesta pregunta: "Hi ha un metge a l'avió?" Una dona embarassada de 35 setmanes estava a punt de donar a llum el seu primer fill.

La passatgera que es va aixecar del seu seient -el 25A- va ser una doctora canadenca: Aisha Khatib. Poc després, naixia la Miracle.

Ella mateixa compartia la història a través de Twitter, explicant alegre que tant la mare com la filla estan bé.


Khatib, en diferents respostes als centenars de comentaris que ha rebut aquest tuit, explica que el moment més emocionant va ser quan la mare li va posar el nom al nadó: Miracle Aisha. És a dir, que també li va posar el nom de la doctora que l'havia acompanyat en aquest part a més de 10.000 metres d'altitud.

Aisha Khatib li va fer el primer regal a la nena: un collaret amb el seu nom, escrit en àrab. Ha explicat a la BBC: "Vaig pensar que l'hi donaria i tindrà un petit record de la metgessa que la va portar al món a 35.000 peus mentre sobrevolava el Nil".

El nadó minuts després de néixer
La mare va afegir el nom de la metgessa a la nena acabada de néixer (Aisha Khatib)

Per assistir el part, a la metgessa la van ajudar dues persones més: una infermera d'oncologia i un pediatre de Metges sense Fronteres, que també estaven entre els passatgers.

Quan va néixer la nena, van fer-los a mare i filla una revisió ràpida i diu Khatib que va dir allò de: "Felicitats, és una nena!"

Aleshores, explica la doctora, tots els passatgers van començar a aplaudir. Després, a la mare i al nadó els van traslladar a la zona de primera classe de l'avió.

La mare, el nadó, la metgessa i els familiars pocs minuts després del part
La mare va parir durant el vol de Qatar a Entebbe (Aisha Khatib)

Tot això va passar a principis de desembre, però no ha estat fins aquesta setmana que la doctora Khatib, que treballa en un hospital de Toronto amb pacients de covid, ha compartit les imatges i la història.

Anar al contingut