La seu de Grifols a Sant Cugat del Vallès (Europa Press/David Zorrakino)

Grifols es querella contra Gotham i el seu director i demana ser indemnitzada

La multinacional catalana ha presentat una demanda a Nova York per publicar "falsedats" en l'informe que acusava la companyia de maquillar els comptes

RedaccióActualitzat

Grifols ha presentat a Nova York una demanda contra Gotham City Research, el director i fundador del fons, Daniel Yu; General Industrial Partners; Cyrus de Weck i les seves participades pel seu informe "amb falsedats sobre la comptabilitat, les comunicacions, les finances i la integritat" de l'empresa d'hemoderivats. L'ha presentat davant el Tribunal de Districte dels Estats Units del Districte Sud de Nova York.

La multinacional catalana havia anunciat que emprendria accions legals contra el fons especulatiu a principis de mes, després que l'informe provoqués una caiguda de la cotització que va arribar fins al 40% i beneficis de més de 15 milions de dòlars per a Gotham.

També demana el rescabalament pels danys financers i reputacionals causats a la companyia i a les parts interessades. La quantitat reclamada no s'ha fet pública.

La denúncia també al·lega que els demandats van obtenir "una considerable posició en curt" a Grifols, segons ha informat a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV), el supervisor borsari.

L'empresa catalana reclama l'aplicació de mesures cautelars perquè els demandats es retractin i no persisteixin en les seves actuacions.

Grifols sol·licita també davant el tribunal estatunidenc que els demandats siguin considerats "plenament responsables" pel "comportament il·lícit" al·legat en la demanda.

Pujada setmanal del 14%

Grifols ha tancat aquest divendres amb un avanç en borsa de l'1,7%, fins als 9,560 euros, amb què acumula una pujada setmanal del 14,24%.

Malgrat la recuperació de les accions de Grifols aquesta setmana, la cotització es troba encara un 30% per sota dels nivells previs a l'esclat de la crisi per l'informe de Gotham City Research.

La companyia ha presentat la demanda la mateixa setmana que la CNMV ha començat a analitzar la informació remesa per Grifols sobre diversos aspectes de la seva comptabilitat.

"Com passa en aquest tipus de processos, aquesta anàlisi pot requerir que es recaptin informacions aclaridores o complementàries i, donada la complexitat de les qüestions sobre les quals versa, pot demorar-se unes setmanes", va assenyalar dimarts l'organisme supervisor, que vol aclarir la situació "com més aviat millor" i que es facin públiques les conclusions de les seves actuacions.

 

ARXIVAT A:
Borsa
Anar al contingut