Barcelona

Francesc Homs: "Ja vaig dir que tenia la impressió que la sentència venia dictada"

El cap de llista del PDC al Congrés diu a TV3 que la filtració de la fiscalia segons la qual només l'inhabilitarien pel 9-N confirma la seva impressió que és un "judici polític"

RedaccióActualitzat

Al cap de llista del PDC al Congrés dels Diputats, Francesc Homs, no l'ha estranyat la filtració coneguda aquest dijous al matí segons la qual la fiscalia no demanarà presó per a ell, només pena d'inhabilitació. Segons ha explicat a "Els matins" de TV3, aquesta notícia l'ha refermat en el que ja pensava:

"Ja vaig dir que tenia la impressió que la sentència venia dictada, perquè veig molt prejudici en totes les diligències que es practiquen, veig molt de seguidisme amb els interessos del PP. Lamento que, com en l'època del franquisme, tinguis aquesta sensació que vas a un judici i la sentència ja està dictada."

Homs ha dit que, ara encara més, planificarà la seva defensa preveient una sentència condemnatòria i "pensant en Europa", en referència a la seva intenció de recórrer en últim terme a la justícia comunitària. Ha qualificat el procediment contra ell d'"arbitrarietat absoluta" i de "judici polític", i ha dit que per això n'està fent una valoració política.

El cap de llista del PDC ha afegit que va actuar en tot moment "amb el convenciment que el que estàvem fent era jurídicament correcte", i ha destacat que poques setmanes després del 9-N la Junta de Fiscals de Barcelona li va donar la raó.

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut