Barcelona

Forcades, oberta a sumar-se a la llista independentista i aparcar la candidatura amb Podem i Iniciativa

En declaracions a "El matí de Catalunya Ràdio", la impulsora de Procés Constituent puntualitza, però, que la formació continua defensant una confluència d'esquerres amb els partits d'Iglesias i Herrera

RedaccióActualitzat

Procés Constituent es podria sumar a la llista unitària transversal que volen impulsar les entitats sobiranistes de cara al 27-S. A l'espera que la formació ho decideixi en una assemblea, la monja i dirigent de Procés Constituent, Teresa Forcades, diu a títol personal que és partidària d'aparcar la candidatura de confluència amb Podem i Iniciativa, i sumar-se a la llista independentista de l'ANC, l'AMI i Òmnium Cultural. En una entrevista a "El matí de Catalunya Ràdio", Forcades diu que faria costat a aquesta llista sobiranista "si la llista és, exactament i estrictament, un substitut d'aquest referèndum al qual nosaltres donàvem suport, que volem i ens sembla obvi que ha de ser el primer pas. Així no hem de fer segons quins equilibris."

Teresa Forcades afegeix, però, que això no vol dir que abandonin la proposta de formar un pol d'esquerres amb Podem i Iniciativa, sinó que el que passa és que s'inverteixen els temps. Després dels comicis del 27-S, Procés Constituent continuarà treballant amb aquestes formacions d'esquerres de cara a unes eleccions constituents per dissenyar el nou estat. Per Forcades, aquesta estratègia seria vàlida per obtenir una majoria àmplia que vulgui transgredir la legalitat de manera pacífica per aconseguir la independència.

VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut