Barcelona

L'ANC acorda sumar-se a l'impuls d'una llista "sense polítics en actiu" el 27-S

L'entitat assumeix la proposta d'Òmnium, que ERC accepta i la CUP també veu bé

Redacció / ACNActualitzat

El Secretariat Nacional de l'ANC diu "sí" a impulsar una llista "sense polítics en actiu" de cara el 27-S, tal com proposava Òmnium. Una iniciativa que ERC accepta i que la CUP també veu bé si després es convoquen unes eleccions constituents. L'assemblea ho ha decidit en una reunió renyida aquest dimarts a la nit, en què finalment ha descartat la convocatòria d'unes primàries obertes també a polítics.

A través d'un comunicat, l'entitat liderada per Jordi Sánchez afirma que 'la llista per la independència' ha de reflectir la màxima unitat de les forces sobiranistes i de la societat civil. Tot i que públicament assegura que no hi haurà polítics, la nota enviada als seus socis hi deixa la porta oberta. Al mateix comunicat ofert per l'ANC es diu explícitament que es vol impulsar una llista sense polítics en actiu. En canvi, en la carta adreçada als més de 30.000 socis, s'hi diu "una llista sense pes de polítics en actiu".

A més, també estableix que aquesta proposta contempli "tots els passos a desenvolupar per tal que el procés continuï amb la màxima seguretat jurídica i s'assoleixi el reconeixement internacional de Catalunya com a estat independent".

Finalment, l'ANC assegura que treballarà per tal que la proposta asseguri la governabilitat a partir del 27-S.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut