Entra en vigor la nova llei hipotecària: els bancs pagaran els tràmits de la firma

El govern espanyol ha trigat tres anys a adequar la legislació a la normativa europea que prohibeix les clàusules terra

Actualitzat

Aquest diumenge entra en vigor la nova llei hipotecària, tot i que el primer dia d'aplicació per a la nova normativa serà aquest dilluns. Aquesta llei pretén donar més garanties als clients i estableix que siguin els bancs els que paguin la major part de les despeses relacionades amb la firma de la hipoteca. 

En concret, les primeres còpies del notari i les despeses de gestoria i registre. El client assumirà les segones còpies i les despeses de taxació. A més s'eliminen les clàusules terra, i es fixen dues visites al notari. 

 


La nova llei també facilita que els clients puguin canviar la seva hipoteca d'entitat financera i canvia les condicions per als desnonaments. Ara caldran dotze rebuts impagats per iniciar una execució hipotecària i quinze si ja s'ha saldat més de la meitat del préstec. 

El govern espanyol ha trigat gairebé tres anys a adequar la llei hipotecària a la normativa europea.

El banc només podrà cobrar una comissió d'obertura, que ja hauria d'incloure les comissions d'estudi, tramitació o concessió.

 

 

Més visites al notari

Un dels principals objectius de la nova llei és protegir el client. Així, a partir d'ara, s'hauran de fer dues visites al notari. A la primera no hi serà present el banc, i servirà perquè el notari aclareixi dubtes sobre la hipoteca. I a la segona, ja amb el banc, es formalitzarà la signatura de la hipoteca.

A més, queden prohibides les clàusules terra. Així, el client es podrà beneficiar de les caigudes de l'euríbor, tot i que l'interès que s'acabi aplicant no podrà ser mai negatiu.

ARXIVAT A:
HabitatgeEconomia de butxaca
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut