Un centenar de treballadors d'Alstom es van manifestar davant la seu de Treball, contra la proposta empresarial.
Protesta dels treballadors d'Alstom davant la seu de Treball. (Foto: EFE)
Santa Perpètua de Mogoda

Els treballadors d'Alstom votaran dilluns i dimarts si accepten la proposta de l'empresa de treballar més hores sense compensació

La plantilla de la fàbrica que Alstom té a Santa Perpètua de Mogoda, al Vallès Occidental, començarà la setmana votant en referèndum si accepta o no la nova proposta de l'empresa sobre el nou conveni col·lectiu. Acceptaran els treballadors fer més hores sense compensació? Els sindicats rebutgen la proposta i critiquen la condescendència del govern envers la multinacional.

RedaccióActualitzat

El comitè d'empresa d'Alstom votarà entre dilluns a la tarda i dimarts al matí, en referèndum, l'última oferta de la direcció per flexibilitzar la jornada laboral, després d'acabar sense acord la reunió en què la Generalitat va fer de mediadora.

A la fàbrica d'Alstom a Santa Perpètua de Mogoda, hi treballen 650 persones. Seran elles les que tindran l'última paraula, ja que els sindicats, tot i rebutjar la proposta, han optat perquè siguin els treballadors els que decideixin si volen treballar més hores sense compensació.

El portaveu de CCOO, Daniel García, ha recordat que l'empresa i els sindicats van arribar a un preacord el 20 de setembre per negociar mesures de millora de la competitivitat, però ha culpat a la direcció de trencar aquest preacord. Segons les mateixes fonts, l'empresa pretén ara que l'augment de la jornada anual a 62 hores es faci sense augmentar el salari i que la flexibilitat de 490 hores -sobre un total de 1.750- s'apliqui obligatòriament a tota la plantilla.

García ha assenyalat que la flexibilitat imposada "trenca amb tota la conciliació familiar", i ha criticat la condescendència del govern envers la multinacional.

La direcció de la fàbrica d'Alstom, ubicada a Santa Perpètua de Mogoda, va traslladar aquest dijous als sindicats la intenció de presentar un expedient de regulació de feina temporal (Erto) el dia 22 d'aquest mes, que començaria a aplicar-se entre finals d'aquest any i principis del 2014, per falta feina. L'empresa defensa que aprovar noves mesures de flexibilitat permetria aconseguir més càrregues de treball per part de la matriu francesa, si bé els sindicats rebutgen treballar més hores sense compensació i que la flexibilitat sigui obligatòria.

La decisió del referèndum s'ha adoptat després de finalitzar l'última reunió de mediació auspiciada pel govern, que s'ha prolongat durant més de deu hores.

 

 

Anar al contingut