Barcelona

Els sindicats es demarquen dels acords de la cimera, i les patronals els veuen com un bon punt de partida

Els representants de les tres patronals catalanes, Foment del Treball, Pimec i Fepime, han donat suport tancat a les propostes finals de la cimera de divendres a la tarda. Pel president de Foment, Joaquim Gay de Montellà, són "unes bones conclusions que ajuden a millorar el país" i ha destacat que de cara als problemes de finançament de les empreses, "cal mobilitzar entitats".

Actualitzat
D'altra banda, el president de Fepime, Eusebi Cima, ha valorat la trobada molt positivament i ha insistit que Catalunya necessita "un finançament just per als catalans". Per damunt de tot, ha destacat "la voluntat per arribar a acords" i ha explicat que s'ha fet un encàrrec al Carec perquè estudiïn mesures que puguin facilitar el finançament de les empreses més a fons". El president de Pimec, Josep González, creu que les mesures que han sortit de la cimera "podrien ser pal·liatives de la situació actual de falta de crèdit" però ha reconegut que no són la solució definitiva.

Els sindicats es desmarquen i també lamenten el format de la cimera

Els sindicats s'han desmarcat dels acords de la cimera anticrisi perquè principalment hi eren per defensar les bondats del diàleg social. El secretari general de CCOO de Catalunya, Joan Carles Gallego, i el seu homòleg d'UGT, Josep Maria Álvarez, han insistit que el marc de la concertació social no poden ser cimeres ni documents com el del Carec, que no comparteixen, i que consideren que és "parcial i un diagnòstic desequilibrat". Tot i que Álvarez ha valorat el bon punt de partida, creu que una cimera no és on s'ha de discutir com generar ocupació i el model productiu. I sobretot, tant Álvarez com Gallego, han valorat la intenció de reactivar l'acord estratègic. Igual com alguns membres dels partits polítics, també han criticat la forma i la metodologia de la cimera, hauria calgut més feina els darrers tres mesos, i sobretot, ha criticat que els líders polítics han parlat més durant les compareixences que durant la reunió.




NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut