Els sindicats han presentat el manifest conjunt aquest diulluns en roda de premsa

Els sindicats demanen als treballadors que no votin Vox el 28M

En un manifest conjunt, exigeixen que no es blanquegi el discurs de l'extrema dreta i demanen que se li faci un cordó sanitari

RedaccióActualitzat

Dirigents de diferents sindicats de Catalunya han presentat aquest dilluns un manifest unitari contra Vox, davant la perspectiva que en les eleccions de diumenge aquesta formació multipliqui la seva representació als ajuntaments, que ara és de tres regidors a Salt.

Comissions Obreres, UGT, CGT, Iac i la Intersindical han firmat una declaració conjunta sota la plataforma Unitat Contra el Feixisme i el Racisme (UCFR) en què s'alerta els treballadors que les polítiques ultradretanes només beneficien els més rics.

Els delegats de formacions que representen el 87% del moviment sindical català faran campanya activa als centres de treball per proposar un cordó sanitari a Vox.

"No volem que ni Vox ni altres grups ultres entrin als ajuntaments, i tampoc no podem permetre que es blanquegin els seus discursos d'odi", han posat en manifest. El portaveu de la UCFR, David Karvala, ha reivindicat que "amb l'extrema dreta no hi ha diàleg possible".

"És molt important que el moviment sindical català estigui en contra del racisme", ha reclamat la secretària de Noves Realitats del Treball, Territori i Migracions de CCOO., Aurora Huerga, apel·lant a "fer una crida a les empreses perquè limitin les forces polítiques que potencien els discursos d'odi".

El portaveu de la IAC, David Caño, també ha destacat que estan disposats a "marcar un cordó sanitari a Vox i fer un front comú entre els sindicats, malgrat les diferències", ja que des de la plataforma denuncien que "aquests discursos d'odi són perillosos perquè poden entrar als bàndols populars".

Caño també ha reivindicat la "importància de generar discursos i pedagogia als llocs de treball per fer front al racisme i l'extrema dreta".

"Vox no és un partit polític. És una organització feixista que utilitza els mecanismes jurídics per integrar-se a les institucions", ha assegurat Carlos de Pablo, secretari de Política Institucional de la UGT.

De Pablo ha conclòs que "no s'ha de votar partits polítics que donin cobertura a Vox i que es comportin com l'extrema dreta".

ARXIVAT A:
Extrema dretaVoxUGTCCOOCGTEleccions municipals 2023
Anar al contingut