Barcelona

Els preus dels pisos de segona mà a Barcelona comencen a baixar a Nou Barris i a Gràcia

El preu de la vivenda de segona mà a Barcelona ha tingut un increment del 15% en els últims 12 mesos i el valor del metre quadrat se situa en prop dels 4.800 euros. El districte on més han pujat els preus és Ciutat Vella, amb un 25%, i Sant Andreu. A l'altre extrem hi ha Nou Barris, que ja acumula una baixada de preus del 15% en l'últim any, i Gràcia, on s'ha produït una desacceleració en l'increment del preu dels pisos en l'últim any i fins i tot han baixat un 2% en l'últim trimestre.

Actualitzat

El cas de Gràcia, segons el president de l'assemblea de Comprarcasa Barcelona, Xavier Garrigós, és un fet puntual, i ha aclarit que tot i la davallada encara s'ha d'esperar a veure nous resultats.

Garrigós ha destacat que l'oferta ja no va acompanyada de la demanda, perquè el comprador "cada cop té més poder" en la fixació del preu final de la vivenda, i ha afegit que, amb la moderació de l'increment dels preus, el comprador s'equivoca a l'hora de fixar el preu a l'alça, ja que això provoca que el temps de venda dels pisos s'hagi duplicat en l'últim any de tres a sis mesos.

Segons el president del Col·legi Oficial d'Apis de Barcelona, Joan Ollé, a partir del primer trimestre del 2007 "començarem a notar" un descens en l'increment dels preus, que es reduirà a un dígit respecte al període anterior.

Ollé també ha afegit que l'augment dels preus dels pisos a Barcelona ha provocat que el 33,3% del col·lectiu de més de 65 anys enquestats per l'estudi vengui el seu habitatge habitual per comprar-ne un altre de millor adaptat a les seves necessitats i més econòmic.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut