Barcelona

Els partits catalans demanen a Zapatero millores en les infraestructures elèctriques de Catalunya

Aprofitant la visita del president del govern espanyol a Barcelona, els partits catalans han preparat una sèrie de demandes per fer-li. El líder d'Unió, Josep Antoni Duran Lleida, li demana que aprovi una inversió immediata en les infraestructures elèctriques catalanes. Per la seva banda, el líder de CiU, Artur Mas, ha manifestat que digui el que digui Zapatero ja no se'l creuran. I el diputat d'IU-ICV Joan Herrera presentarà una proposició no de llei per millorar la qualitat en el subministrament elèctric. El president del PP català, Daniel Sirera, ha explicat que el seu partit demanarà que es creï una comissió d'investigació al Parlament per tractar sobre les causes i la gestió de l'apagada.

Actualitzat

El president del govern, José Luis Rodríguez Zapatero, no serà rebut amb gaires alegries en la seva propera visita de dimecres a Barcelona després de les apagades. En general, els partits catalans demanen a Zapatero que es deixi de promeses i que s'inverteixin més diners en la millora de les infraestructures energètiques. En aquest sentit s'ha manifestat el líder d'Unió, Josep Antoni Duran Lleida, que demana a Zapatero que aprovi una inversió immediata.

En aquesta línia, el líder dels convergents, Artur Mas, ha confessat que CiU ja no es creu el "rei Mides Zapatero" a causa de la gran quantitat de promeses "incomplertes". Per això, Mas ha anunciat que no donaran credibilitat als compromisos que adopti el president del govern espanyol sobre l'apagada a Barcelona. El líder de CiU també ha carregat contra l'actual tripartit de la Generalitat. "Tothom sabia que el segon tripartit era el pitjor govern possible per afrontar la modernització de les infraestructures del país, però l'egoisme d'alguns governants, de voler estar al govern a qualsevol preu, es va imposar", ha sentenciat Mas.

CiU, però, no només espera l'arribada de Zapatero, sinó que vol reclamar responsabilitats al ministre d'Indústria, Joan Clos, que aquest dilluns a la tarda compareix al Congrés dels Diputats.

La formació ecosocialista ICV també exigirà al ministre que es comprometi en la millora de la xarxa elèctrica a Catalunya. El diputat d'IU-ICV, Joan Herrera ha explicat que presentarà una proposició no de llei a la cambra baixa per aconseguir una millora en la qualitat del subministrament elèctric. Aquesta proposició inclou vuit mesures amb l'objectiu d'evitar que hi torni a haver una apagada elèctrica com la que ha afectat a Barcelona.

Herrera, a més, critica que s'hagi volgut desviar l'atenció cap a la línia de molt alta tensió (MAT), perquè segons ell "la solució no és la interconnexió elèctrica amb França sinó deixar de ser condescendents amb les empreses privades encarregades de subministrar un bé general com és l'energia". Per això entre les mesures que proposa hi ha destinar part dels beneficis que tenen les empreses subministradores d'energia al manteniment i millora de la xarxa elèctrica, amb el cofinançament de les comunitats autònomes.

Els populars catalans, encapçalats per Daniel Sirera, també han anunciat accions per saber més detalls de l'apagada. Sirera ha avançat que el PP sol·licitarà dilluns mateix la creació d'una comissió d'investigació al Parlament per tractar sobre les causes i la gestió de l'apagada de Barcelona.

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut