Els països de la UE començaran a vacunar contra la Covid a partir del 27 de desembre
El Regne Unit va començar a administrar la vacuna de Pfizer la setmana passada (REUTERS)

Els països de la UE començaran a vacunar contra la Covid a partir del 27 de desembre

La presidenta de la Comissió Europea ha anunciat l'arrencada de la campanya, condicionada pel vistiplau, dilluns, de l'Agència Europea del Medicament a la vacuna de Pfizer

Actualitzat

Tots els països de la Unió Europea començaran a vacunar contra la Covid-17 a partir del 27 de desembre. Així ho ha avançat la presidenta de la Comissió Europea, Ursula von der Leyen.

"És el moment d'Europa. El 27, 28, i 29 de desembre arrencarà la vacunació. Protegim els nostres ciutadans junts", ha assegurat Von der Leyen a través d'una piulada a Twitter:


Es dona per fet que el pròxim dilluns l'Agència Europea del Medicament donarà llum verda per administrar la vacuna de Pfizer i BioNTech. Llavors serà el torn de la Comissió Europea, que ja ha dit que n'autoritzarà la comercialització en 48 hores.

La rapidesa amb què s'han trobat les vacunes demana anar ràpid també a l'hora d'administrar-les, però la comissió no vol que les presses li juguin una mala passada. Per això justifica que la campanya inicial de vacunació es faci en tres dies.

Alguns països, com França i Alemanya, ja havien assegurat que pensaven avançar la vacunació, fins i tot abans de Nadal. Von der Leyen va respondre aquest dimecres que volia que tots els estats membres de la UE comencessin la campanya alhora com a mostra d'unitat.

Aquesta setmana es va saber que Europa volia avançar la valoració sobre la vacuna de Pfizer i el seu soci alemany BioNTech al 21 de desembre, una setmana abans del que estava previst inicialment, amb l'objectiu de començar a vacunar abans de final d'any.

Més endavant s'avaluarà la de Moderna i la resta de farmacèutiques. En total hi ha sis contractes firmats i aquest dijous han acabat converses amb una setena companyia, la nord-americana, Novavax, per comprar-li 100 milions de dosis.

El Regne Unit, primer país occidental a administrar a la població aquesta vacuna, va començar a fer-ho el 8 de desembre.

ARXIVAT A:
Unió EuropeaCoronavirus Covid-19Vacunes
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut