Barcelona

Els Mossos desallotgen els anti-Bolonya tancats al Departament d'Educació

Poc abans de les quatre de la tarda d'aquest dimecres, els Mossos d'Esquadra han desallotjat de l'edifici del Departament d'Educació, situat a la Via Augusta, els estudiants anti-Bolonya que cap a les dues d'aquest dimecres s'havien tancat en protesta per l'Espai Europeu d'Educació Superior. Els estudiants han superat el control de seguretat del departament, ubicat a l'entrada de l'edifici, i han pujat fins a la cinquena planta, on té el despatx el conseller Ernest Maragall, amb qui han demanat veure's, encara que no es trobava a l'edifici.

Actualitzat
Els estudiants, la gran majoria de Secundària i convocats pels moviments anti-Bolonya, s'han desplaçat en manifestació des de la plaça Universitat fins a la Via Augusta. La manifestació ha estat menys nombrosa que les últimes que s'havien realitzat a la capital catalana, però després ha donat lloc a l'ocupació de la seu del Departament que dirigeix Ernest Maragall. Allà han fet una assemblea als passadissos de la cinquena planta.

Els estudiants contraris al procés de Bolonya van reactivar ahir les seves protestes després d'una treva de diverses setmana i van ocupar l'entrada de la seu del Banc de Santander, a l'hora que es van concentrar davant les seus d'ERC i el PSC, i quatre d'ells es van encadenar a l'edifici del Comissionat d'Universitats.

En paral·lel, grups de docents s'han concentrat aquest dimecres davant diversos ajuntaments catalans i el Consorci d'Educació de Barcelona, convocats pels sindicats, per protestar contra la futura llei d'educació de catalunya (LEC).

Tot plegat després que a Tarragona una vintena d'alumnes es van tancar dimarts a la nit al Campus Catalunya de la Universitat Rovira i Virgili. Allà han decidit continuar la seva mobilització, un acte sense incidents que es podria allargar fins divendres.
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut