Barcelona

Manifestació i concentració d'estudiants anti-Bolonya a les seus d'ERC i del PSC a Barcelona

Estudiants contraris al Pla Bolonya han tornat aquest dimarts als carrers de Barcelona per manifestar la seva oposició a l'espai europeu d'educació superior, que diuen que serà una privatització de les universitats. La marxa ha culminat una jornada de tancades i protestes. Grups d'estudiants s'han concentrat a les seus d'ERC i del PSC. Els anti-Bolonya culpen d'aquesta privatització els bancs que "actuen amb la complicitat dels governants". Per això, un altre grup d'estudiants han ocupat l'entrada d'una oficina del Banc de Santander, on han simulat que hi feien una classe.

Actualitzat
Els estudiants catalans contraris al Pla Bolonya han aprofitat la reunió de ministres d'Educació europeus per tornar a sortir al carrer i mostrar la seva disconformitat amb la reforma universitària que plantegen.

A Barcelona, unes 300 persones segons la Guàrdia Urbana s'han manifestat per fer sentir les seves reivindicacions. La marxa ha acabat davant del Comissionat d'Universitats, a la Gran Via de Barcelona. Aquest dimecres hi ha convocada una nova protesta.

Estudiants de la Universitat Rovira i Virgili de Tarragona han decidit unir-se a les tancades d'altres universitats i passen la nit tancats a la facultat de Dret. Una quinzena d'estudiants de l'Institut Lluís de Peguera de Manresa també dormen al seu centre per mostrar el seu rebuig.

No ha estat l'única protesta de la jornada. Dimarts al matí, un centenar d'estudiants ha anat a les seus centrals d'ERC i del PSC per criticar la "privatització de la universitat, que actua amb la complicitat dels governants", tal com mostrava una pancarta. A la seu dels socialistes han comptat amb el suport dels treballadors de Transports Metropolitans de Barcelona.

Aquest rebuig a la creació d'un espai europeu únic d'educació superior també s'ha posat de manifest en una oficina del Banc Santander a Barcelona. Els manifestants n'han ocupat el vestíbul d'entrada i hi han simulat la celebració d'una classe. També hi han penjat dues pancartes en què es podia llegir "No volem empreses a la universitat" i "Culpables de privatitzar la universitat".

Anar al contingut