Lovaina

Espanya obté un 4 sobre 5 en l'aplicació de les reformes del Pla Bolonya

Els 46 països europeus que han posat en marxa l'anomenat Pla Bolonya a les seves universitats es reuneixen aquest dimarts i dimecres a Lovaina, a Bèlgica, per definir cap on han d'anar les polítiques universitàries dels pròxims anys. Durant la trobada s'han analitzat els progressos que cada país ha fet en l'aplicació d'aquesta reforma universitària, i Espanya ha obtingut un 4 sobre 5. El ministre d'Educació, Ángel Gabilondo, que és a la cimera, s'ha mostrat "raonablement satisfet" i ha dit que "l'orientació és l'adequada per millorar". La setmana passada, però, el comissari europeu d'Educació, Jan Figel, va renyar Espanya perquè va molt lenta en la implantació del pla.

Actualitzat
Enfrontaments entre els estudiants i la policia

La policia belga ha detingut a una desena de manifestants durant la protesta organitzada amb motiu de la celebració de la cimera. Entre els 200 manifestants que s'han concentrat a la plaça de la Biblioteca de la Universitat de Lovaina hi havia uns cinquanta estudiants espanyols, de ciutats com Alacant, Madrid, Barcelona, Burgos i Màlaga.

Els antidisturbis han emprat mànegues d'aigua a pressió per dispersar-los, i n'han detingut una desena quan alguns han començat a llançar objectes contra els cordons policials. Els detinguts són quatre belgues i sis francesos, segons ha informat la policia.

El motiu de les protestes és que la trobada de ministres "s'està fent de forma unilateral, sense demanar debat i sense que els representants parlin amb els representats", segons ha dit un representant de l'Assemblea Contra Bolonya de Madrid.

El nombre de manifestants rondava els dos-cents, segons la policia belga, que ha desplegat per a l'ocasió un gran dispositiu de seguretat, amb helicòpters i guàrdia muntada inclosos.
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut