Londres

Els Monty Python s'acomiaden dels escenaris amb un concert retransmès a tot del món

L'última de les deu sessions del seu espectacle de comiat a l'O2 Arena de Londres s'ha retransmès, a través del sistema digital, a sales de cinema d'arreu del món

RedaccióActualitzat

Adéu, sembla que definitiu, als Monty Python. El mític grup humorístic britànic ha fet aquest diumenge a la nit la darrera de les deu sessions de "Monty Python Live (Mostly): One Down Five to Go", el seu espectacle de comiat a l'O2 Arena de Londres. El xou s'ha retransmès, a través del sistema digital, a sales de cinema d'arreu del món.

Terry Gilliam, John Cleese, Michael Palin, Eric Idle i Terry Jones, els cinc membres del grup vius, amb l'absència de Graham Chapman, que va morir de càncer el 1989, han representat a l'escenari alguns dels gags mítics del grup, com el del lloro blau mort. I, com no podia ser d'altra manera, l'espectacle ha acabat amb els cinc "pythons" cantant "Always look on the bright side of life", la cançó final de "La vida de Brian".

A finals de l'any passat, els Monty Python van anunciar la intenció de fer un espectacle de comiat, trenta anys després del seu últim treball junts. Però, després d'esgotar les entrades en 43 segons, la funció única final es va ampliar a deu. L'espetec final del que ells mateixos van anomenar "homenatge prepòstum", ha comptat amb la participació del físic Stephen Hawking, l'actor d'"Austin Powers" Mike Myers o l'actriu Carol Cleveland, l'única dona que va sortir regularment als esquetxos televisius del grup.

Els Monty Phyton han estat representants i mestres d'un humor absurd, surrealista i de gran enginy, plasmat en la sèrie de televisió "Monty Python's Flying Circus" i pel·lícules com "La vida de Brian" o "Els cavallers de la taula quadrada". Quaranta-cinc anys després de l'inici del grup, els Pythons han marcat l'humor i la manera de fer de moltes companyies teatrals d'arreu del món.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut