Brussel·les

Els governs de Bèlgica, Holanda i Luxemburg salven de la fallida el banc assegurador Fortis

Els governs de Bèlgica, Holanda i Luxemburg injectaran 11.200 milions d'euros per salvar de la fallida el banc assegurador Fortis. Amb aquesta nacionalització parcial, els tres governs volen garantir l'estabilitat d'una de les entitats europees més afectades per l'actual crisi financera, sobre la qual darrerament havien sorgit rumors de falta de solvència i liquiditat. Els executius del Benelux controlaran el 49% del capital que té la banca a cada país.

Actualitzat

D'altra banda, continua la negociació per la venda dels actius d'ABN-Amro que estan en mans de Fortis. L'holandesa ING continua situant-se al capdavant de les apostes per fer-se amb les accions. Fortis ha anunciat en un comunicat que es desprendrà de la part d'ABN-Amro que encara controla i que serà per un preu inferior als 24.000 milions d'euros que en va pagar l'any passat, quan va adquirir el banc holandès juntament amb RBS i el Banc de Santander.

El virus s'escampa a França

Després de la nacionalització parcial de Fortis, el banc francobelga Dexia s'ha enfonsat a la borsa. Els rumors d'una imminent ampliació de capital del banc, amb l'objectiu de reconstruir els seus fons propis i recuperar la confiança dels mercats, han fet que, a mig matí, les accions de Dexia caiguessin un 23,14% al mercat de valors de París.

Després d'iniciar la sessió a l'alça, Fortis també perdia un 18,9% durant el matí de dilluns. El ministre de Finances belga, Didier Renyders, va assegurar diumenge a la ràdio RTBF que l'estat està disposat a sortir al rescat de Dexia de la manera que ha fet amb Fortis.

NOTÍCIES RELACIONADES
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut