Sànchez, Turull, Forn i Rull, amb els altres cinc presos independentistes que hi ha a Lledoners (ACN)
Sànchez, Turull, Forn i Rull, amb els altres cinc presos independentistes que hi ha a Lledoners (ACN)

Els expresidents de la Generalitat i del Parlament demanen aturar la vaga de fam

Quim Torra se suma a la petició: "Ja han aconseguit remoure consciències"

RedaccióActualitzat

Tots els expresidents de la Generalitat i del Parlament vius demanen a Jordi Sànchez, Jordi Turull, Josep Rull i Joaquim Forn que considerin posar fi a la vaga de fam.

En una carta conjunta promoguda pel síndic de greuges, els expresidents de la Generalitat Jordi Pujol, Pasqual Maragall, José Montilla, Artur Mas i Carles Puigdemont i els expresidents del Parlament Joan Rigol, Ernest Benach, Núria de Gispert i Carme Forcadell els conviden a abandonar la protesta.

Els signants consideren que els presos independentistes han de pensar en la salut i preparar-se en plenes facultats per la seva defensa en el judici del procés:

"En aquests moments, cal pensar a salvaguardar el seu dret a la vida i a la salut i a garantir llur participació amb plenes facultats en la imminent fase de defensa processal i, més endavant, en el futur polític del país"

Diuen que la vaga de fam ha donat visibilitat a la seva situació processal i ha sacsejat consciències a escala nacional i internacional, i que el Tribunal Constitucional ja ha posat calendari a la resolució dels recursos d'empara interposats els darrers mesos com reclamaven.


Torra també demana la fi de la vaga de fam


Quim Torra també ha demanat que els presos en vaga de fam deposin la seva protesta.

"Permeteu-me que m'hi afegeixi i demanar que aturin la vaga de fam. Tenen un coratge increïble, però també hi ha un punt d'angoixa en tots els que els estimem. Ja han aconseguit l'objectiu de remoure totes les consciències que s'havien de remoure"

Torra ha fet aquestes declaracions al "sopar groc" organitzat pel PDeCAT de Barcelona, en solidaritat amb els presos sobiranistes i els dirigents independentistes encausats.

 

Comunicat als presos en vag... by on Scribd

 

19 i 17 dies en vaga de fam

El dissabte 1 de desembre, Jordi Sànchez i Jordi Turull van declarar-se en vaga de fam per denunciar "la inacció del Tribunal Constitucional" davant dels seus recursos d'empara. Dos dies després, s'hi van afegir Joaquim Forn i Josep Rull. Aquesta setmana, tots quatre han enviat cartes a 40 líders europeus per denunciar una "situació molt greu" de "bloqueig" per part del Constitucional.

Des del primer moment, el govern de la Generalitat s'ha solidaritzat amb els presos de la vaga de fam, amb decisions com la de no oferir menjar als actes oficials. A més, Quim Torra va fer un dejuni de 48 hores en suport als presos i diversos consellers i diputats dels grups independentistes van participar en les 24 hores de dejuni als Caputxins de Sarrià.

Per la seva banda, el mateix dia que Sànchez i Turull van començar la vaga, el president del govern espanyol, Pedro Sánchez, va assegurar que les raons que esgrimeixen "no són certes" i que els presos sobiranistes "tindran un judici just".

ARXIVAT A:
Vaga de famProcés catalàGovern empresonatJordi SànchezJordi TurullJoaquim FornJosep Rull
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut