La vaga de fam de Sànchez i Turull, a la premsa internacional

RedaccióActualitzat

La decisió de Jordi Sànchez i Jordi Turull de començar una vaga de fam des de la presó ha arribat a la premsa internacional. Aquest dissabte, les principals capçaleres de premsa, agències de notícies, emissores de ràdio i canals de televisió s'han fet ressò de la notícia.

Les agències Reuters i Associated Press han servit la informació, que han reproduït molts mitjans. Coincideixen en el mateix titular: "Dos líders catalans separatistes empresonats comencen una vaga de fam".

Per països, a Alemanya se n'han fet ressò el "Frankfurter Allgemeine Zeitung" i la Deutsche Welle, entre d'altres.

 

 

A França, publiquen informacions "Le Figaro" i France 24. Aquest últim mitjà reprodueix un teletip de l'agència France Press. A la resta d'Europa, han seguit la notícia la cadena pública austríaca OFT i diaris nòrdics com el suec "Afton bladet"

Als Estats Units, mitjans tan prestigiosos com el "The Washington Post" i el "The New York Times". També publiquen la notícia cadenes de televisió com l'ABC.

 

 

La notícia, però, no ha tingut gaire ressò al Regne Unit.

Altres mitjans com Al-Jazeera, un referent al món àrab, i Russia Today, canal rus de notícies de difusió global, també han explicat el cas.

A la informació d'Al-Jazeera, però, han confós la imatge de Josep Rull amb la de Jordi Turull:


Russia Today a la seva peça inclou tuits de Carles Puigdemont i enllaça a una notícia sobre Guardiola amb un missatge als presos.

 

 

El periodista Albert Cuesta ha recollit aquestes i altres notícies internacionals en els seus retalls de premsa sobre el procés:


ARXIVAT A:
Govern empresonatJordi SànchezJordi TurullProcés catalàVaga de fam
Anar al contingut