El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, durant la roda de premsa de la cimera del G20 a Buenos Aires (EFE)
El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, durant la roda de premsa de la cimera del G20 a Buenos Aires (EFE)

Sánchez, sobre la vaga de fam: "Les raons no són certes, tindran un judici just"

Actualitzat

El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, ha assegurat que no comparteix la decisió de Jordi Sànchez i Jordi Turull de començar una vaga de fam a la presó de Lledoners.

Segons Sánchez, "el poder judicial és independent". El president espanyol ha afegit que aquesta vaga és preocupant, però que no tindrà cap efecte en la seva política sobre Catalunya, perquè les raons per les quals es fa "no són certes, tindran un judici just".

"No estem a favor ni de polititzar la justícia ni de judicialitzar la política."

Sánchez, preguntat sobre una possible reunió amb Quim Torra el 21 de desembre a Barcelona, ha enviat un missatge al president català.

"El que no podem perdre són les formes", ha dit, en al·lusió a l'anunci de Torra de no assistir a l'acte institucional per commemorar els 40 anys de la Constitució espanyola, un anunci que el president de la Generalitat va acompanyar d'una carta amb els motius.

 

El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, durant la roda de premsa de la cimera del G20 a Buenos Aires (EFE)
 

Tot plegat ha estat en la roda de premsa que ha fet a Buenos Aires per valorar la cimera del G20 que s'hi fa fins aquest dissabte.

Les declaracions arriben hores després de saber-se que Jordi Turull i Jordi Sànchez han començat una vaga de fam, que ja han comunicat a la direcció de Lledoners, el centre penitenciari on compleixen presó preventiva. Asseguren que amb la vaga volen denunciar la inacció del Tribunal Constitucional amb els seus recursos; una inacció que, segons asseguren, els impedeix arribar a la justícia europea.

Ja aquest matí, La Moncloa ha emès un comunicat en què assegura que els líders empresonats tindran "la protecció i les garanties que els ofereix l'estat de dret".

ARXIVAT A:
Procés catalàVaga de famJudici procésPedro SánchezGovern empresonatJordi TurullJordi Sànchez
Anar al contingut