24 hores de dejuni als Caputxins en solidaritat amb els presos en vaga de fam

Han participat els consellers Elsa Artadi, Laura Borràs i Damià Calvet, juntament amb una trentena de diputats de JxCat, ERC i la CUP

RedaccióActualitzat

Acció de suport als presos en vaga de fam. Durant 24 hores, de nou a nou del mati, s'ha fet al convent dels Caputxins de Sarrià, a Barcelona, una jornada de dejuni promoguda pels grups sobiranistes del Parlament, en la qual també participen membres del govern.

 

L'objectiu: donar suport als independentistes presos, sobretot els que estan fent una vaga de fam: Jordi Sànchez, Jordi Turull, Joaquim Forn i Josep Rull. Així ho ha explicat el diputat de Junts per Catalunya, Antoni Morral, que també ha explicat per què s'ha triat el dia d'avui, jornada en què es commemora l'aprovació de la Constitució.

"No tenim res a celebrar i en canvi tenim moltes coses a denunciar. La Constitució espanyola retalla drets i retalla llibertats i ens hem concentrat aquí per denunciar la Constitució i com a signe de solidaritat amb els presos polítics, especialment els que estan en vaga de fam."

Els consellers Elsa Artadi, Laura Borràs i Damià Calvet, juntament amb una trentena de diputats de JxCat, ERC i la CUP, hi han participat. També han fet dejuni l'advocat Jaume Alonso-Cuevillas i el candidat a l'Ajuntament de Barcelona Ferran Mascarell.


Els concentrats als Caputxins han passat la nit en un espai de 100 m quadrats amb un parell d'estufes. La tancada ha estat impulsada per l'organització Prou Ostatges (ANC).

 

 

52 anys de la mobilització als Caputxins contra el franquisme

El lloc no ha estat casual. Fa 52 anys, aquí, al convent dels Caputxins de Sarrià, estudiants, frares i intel·lectuals es van tancar durant 3 dies fent un pols al franquisme. Ho recorda el pare Botam, qui aleshores va obrir les portes de l'espai i, avui, amb 93 anys, ho ha tornat a fer.

"És un gest perfectament en sintonia amb l'espai en què ens trobem."

Morral ha explicat també per què la mobilització es fa als Caputxins:

"Aquest és un lloc que simbolitza el que va ser la lluita per la democràcia que provenia de les energies socials, de la base popular i que va provocar un canvi de paradigma en el nostre país. Avui ens troben en un moment semblant al que es van trobar en aquella trobada de l'any 66, aquí amb estudiants i obrers. Una trobada que provenia de les energies de la societat civil, de les classes populars, impulsant i promovent un canvi cap a la democràcia. Avui estem també en una situació molt semblant. Anem cap a la República."

Per passar les hores, i oblidar la gana: música, conferències i intervencions relacionats amb la justícia i la lluita no violenta, com la de Marta Rovira des de Ginebra, on ha fet una crida a no autocensurar-se i a respondre pacíficament a la repressió.

 

 


O la de Carles Puigdemont, des de Waterloo, des d'on ha dit que la Constitució és percebuda, diu, "com una eina de repressió".



Suport d'independentistes 

Una seixantena d'independentistes que, en un moment o altre, van ser detinguts per la policia han difós una carta oberta als presos que estan en vaga de fam. Els signants, que es defineixen com persones que han "estat objecte de repressió en diferents actuacions de l'Estat espanyol contra l'independentisme als Països Catalans, ofereixen el seu "suport total" a Jordi Sànchez, Jordi Turull, Josep Rull i Joaquim Forn:

"Malauradament no serem ni sereu els últims fins que el nostre país pugui ser lliure. Qui pensi que els drets ens seran regalats pel simple fet de tenir raó s'ha equivocat de món ja que lluitar comporta sacrificis, sovint gens desitjats"

Els ofereixen el seu "suport total" i rememoren els moments en què van estar empresonats i alguns d'ells també van fer vaga de fam. De fet, asseguren que, amb la decisió d'iniciar aquesta vaga de fam, s'ha escenificat "la represa de la iniciativa política per part de l'independentisme català".

Entre els signants del text hi ha Tamara Carrasco, Carles Castellanos, Pere Bascompte, Frederic Bentanachs, Aleix Renyé, Carles Sastre, Ramon Piqué, Blanca Serra o Montserrat Tarragó.

 

 

Carta oberta d'independentistes als presos en vaga de fam by Moderador Noticies Web on Scribd

 

 

 

ARXIVAT A:
Procés catalàVaga de famConstitució espanyola
VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut