Foto dels líders independentistes a Lledoners (Maria Vernet / Òmnium)
Foto dels líders independentistes a Lledoners (Maria Vernet / Òmnium)

Joaquim Forn i Josep Rull s'afegeixen a la vaga de fam de Sànchez i Turull

RedaccióActualitzat

Joaquim Forn i Josep Rull s'afegeixen a la vaga de fam iniciada fa tres dies per Jordi Sànchez i Jordi Turull a la presó de Lledoners.

Els dos exconsellers s'afegeixen així a la denúncia de bloqueig a l'accés a la justícia europea per part del Tribunal Constitucional, que no ha estudiat les seves peticions de llibertat des de fa més d'un any.

"Ho fem per sumar-nos a la denúncia del bloqueig de l'accés als tribunals internacionals i en particular a la justícia europea que el Tribunal Constitucional ens imposa amb el seu comportament injust i arbitrari".

 

Forn i Rull asseguren que és una "protesta pacífica" i "extrema" a la qual se sumen "voluntàriament" després d'haver valorat, diuen, "els riscos i les conseqüències". Els dos líders independentistes la iniciaran a les 12 de la nit d'aquest dilluns.

"La injustícia que patim, la lesió dels nostres drets fonamentals i l'arbitrarietat judicial amb què som tractats ens legitimen per prendre aquesta decisió malgrat ser sabedors de l'impacte que pot tenir sobre els nostres organismes".

 

Notícia Relacionada: El protocol que hauran de seguir Sànchez i Turull per a la vaga de fam a Lledoners

 

Forn, que va deixar l'escó de diputat a principis de la legislatura, i Rull, diputat de JxCat suspès pel Suprem, argumenten que no fan vaga de fam per demanar "cap tracte de favor ni discriminació positiva".

Consideren que és l'única opció que els queda a la presó per a "la defensa dels nostres drets fonamentals".

"És la nostra una decisió meditada, fruit de moltes hores d'introspecció i reflexió que ens ha portat a concloure que no tenim altra opció que utilitzar aquesta forma extrema de pacífica protesta en la defensa dels nostres drets fonamentals".

 

"És, senzillament, l'única alternativa de què disposem aquí a la presó per fer més visible la discriminació i la conculcació dels nostres drets fonamentals. No renunciarem mai a un judici just. Aquest és l'objectiu de la nostra vaga de fam".

 

Demanen "calma i actitud cívica"

En el comunicat demanen als independentistes que es mantinguin "serens, ferms i convençuts de la legitimitat de la protesta" i els encoratgen a compartir la seva lluita "des de la calma, la tolerància, l'actitud cívica i el pacifisme".

Finalment agraixen les mostres de solidaritat i escalf rebudes, sense les quals "res no seria possible".

Notícia Relacionada: Les vagues de fam com a protesta amb més ressò internacional

Tots dos fan servir la mateixa fórmula per anunciar-ho a Twitter. En el cas de Rull ha utilitzat la mateixa imatge que va fer servir Jordi Sànchez, un got d'aigua, ja que es tracta d'una vaga de fam i no de set.

 

El president d'Òmnium, també empresonat a Lledoners, Jordi Cuixart, i la secretària general d'Esquerra, Marta Rovira, han volgut fer arribar el seu suport a Forn i Rull.

 

 

El Constitucional nega cap dilació

Fonts del tribunal neguen cap dilació i argumenten que tots els recursos que s'han presentat s'han admès a tràmit per la seva transcendència constitucional, tan bon punt han arribat.

Segons ha pogut saber TV3, el Tribunal Constitucional té previst mantenir el calendari inicialment establert i, per tant, els recursos presentats per Sànchez i Turull no es resoldran la setmana que ve.

ARXIVAT A:
Vaga de famProcés catalàJoaquim FornJosep RullJordi TurullJordi SànchezGovern empresonatJudici procés
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut