El president Torra i les persones amb les quals farà 48 hores de dejuni han begut un got d'aigua simbòlic per iniciar la protesta solidària al …
El president Torra i les persones amb les quals farà 48 hores de dejuni han begut un got d'aigua simbòlic per iniciar la protesta solidària al monestir de Montserrat (ACN)

Torra fa un dejuni de 48 hores en suport dels presos en vaga de fam

El president de la Generalitat ha passat la primera nit al monestir de Montserrat, juntament amb nou persones més

RedaccióActualitzat

El president de la Generalitat, Quim Torra, ha començat aquest diumenge un dejuni de 48 hores, com va anunciar des d'Eslovènia.

Torra ha passat la primera nit al monestir de Montserrat, on ha arribat a un quart de vuit del vespre d'aquest diumenge. Forma part d'un grup de deu persones, homes i dones, que volen mostrar d'aquesta manera la seva solidaritat amb els presos que fan vaga de fam. El president de la Generalitat hi passarà també aquest pròxima nit.

 

Quim Torra, aquest matí, arribant al Dipòsit del Rei Martí de Sarrià, a Barcelona, on ha participat en un dejuni solidari (EFE)

 

Torra ha iniciat aquesta acció solidària a les 9 del matí del diumenge, en el Dipòsit del Rei Martí, al barri de Sarrià de Barcelona, on la plataforma Prou Ostatges havia convocat un altre dejuni col·lectiu.

 


A primera hora de la tarda, Torra ha abandonat el Dipòsit del Rei Martí. Persones que havien compartit dejuni amb ell han explicat que el president els ha dit que abans d'anar a Montserrat havia de fer una altra parada. Es tracta de la reunió amb el conseller d'Interior, Miquel Buch, anunciada arran de la controvertida actuació dels Mossos d'Esquadra durant les manifestacions antifeixistes del dijous 6, Dia de la Constitució, a Girona i Terrassa.

 

Notícia relacionada: Rull i Turull parlen de la vaga de fam: "Els sentiments els tenim més a flor de pell"

 

Dimarts, un cop acabades les 48 hores de dejuni, Torra s'incorporarà a la reunió habitual del Consell de Govern.

A hores d'ara, l'agenda pública del president no preveu cap acte oficial per dilluns.

ARXIVAT A:
Vaga de famProcés catalàQuim Torra
Anar al contingut